Αθηνά Λοϊζίδου
Αυτή η εύκολη συνταγή θα γίνει μια βασική συνταγή στο ρεπερτόριό σας! Μόλις δοκιμάσετε αυτά τα ελαφριά, φρέσκα muffins, τα οποία είναι διακριτικά γλυκά χάρη στα μύρτιλα και το σιρόπι σφενδάμου, θα ενθουσιαστείτε!
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10’
ΨΗΣΙΜΟ: 25’
ΘΕΡΜΙΔΕΣ: 200 kcal (ανά μάφιν)
ΥΛΙΚΑ (για 9 μάφινς)
150 γρ. αλεσμένη βρώμη + έξτρα για το πασπάλισμα από πάνω
150 γρ. αλεύρι ζέας
1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού baking powder
175 γρ. γάλα βρώμης
1 λεμόνι, το ξύσμα και τον χυμό του
200 γρ. σιρόπι σφενδάμου
50 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. μύρτιλα (blueberries)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Στρώνουμε ένα ταψί για 9 μάφιν με τις θήκες του.
- Τοποθετούμε την αλεσμένη βρώμη σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το αλεύρι, την κανέλα και το baking powder. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι απλά να ενωθούν τα υλικά μας.
- Προσθέτουμε το γάλα βρώμης, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το σιρόπι σφενδάμου και το λάδι. Ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά -προσέχουμε να μην αναμείξουμε υπερβολικά.
- Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες μάφιν στο προετοιμασμένο ταψί. Τοποθετούμε πάνω από κάθε μάφιν λίγα μύρτιλα και πασπαλίζουμε την κορυφή του καθενός με βρώμη.
- Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Διαβάστε περισσότερες συνταγές της Αθηνάς Λοϊζίδου εδώ.