Μαρία Καραμάνου
Η πρεμιέρα του MasterChef έφερε στις οθόνες μας 24 νέους διαγωνιζόμενους, γεμάτους πάθος για τη μαγειρική. Ανάμεσά τους, ένας Κύπριος διαγωνιζόμενος, ο Μάριος Ανδρέου, ξεχώρισε από τα πρώτα λεπτά με την αγάπη του για τη γαστρονομία, το στυλ και το τραγούδι.
Ο Μάριος, γνωστός στη Λεμεσό από το Train Food Street Gourmet, έχει βάλει στόχο να αναδείξει τα ντόπια υλικά και να αποδείξει ότι η Κύπρος μπορεί να έχει τη δική της γαστρονομική ταυτότητα. Σε συνέντευξή του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η ιδέα μου ήρθε για να δείξω στους νέους ότι έχουμε σπουδαία υλικά και δεν πρέπει να βασιζόμαστε σε άλλες χώρες. Έφτιαξα sushi sandwich με κυπριακή ταυτότητα – μοναδικό στον κόσμο».
«Είναι γκουρμέ του δρόμου! Η ιδέα μου ήρθε για να αποδείξω στους νέους της Κύπρου ότι έχουμε σπουδαία ντόπια υλικά και δεν πρέπει να βασιζόμαστε σε άλλες χώρες. Μπορούμε να κάνουμε την δική μας ταυτότητα, για παράδειγμα στην Κύπρο τρώμε αμερικάνικα sushi. Εγώ έφτιαξα σάντουιτς sushi το οποίο είναι κυπριακό και είναι μοναδικό στο κόσμο! Ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό βασισμένο στην δική μας κουλτούρα», τόνισε.
Αν και αρχικά ονειρευόταν μια καριέρα στη μουσική, η μαγειρική μπήκε τυχαία στη ζωή του. Ένας καθηγητής του στο ΑΞΙΚ τον ενθάρρυνε να ασχοληθεί επαγγελματικά, κάτι που αποδείχτηκε σωστό, καθώς ο Μάριος διακρίθηκε στον διαγωνισμό «Young Chef Κύπρου» και εργάστηκε σε βραβευμένο εστιατόριο Michelin.
Με την ξεχωριστή του προσωπικότητα και τη δημιουργικότητά του, ο Μάριος υπόσχεται να φέρει κάτι μοναδικό στο MasterChef – και σίγουρα, θα μας απασχολήσει στη συνέχεια του διαγωνισμού, ίσως και να τον δούμε στον τελικό.
- Η throwback ανάρτηση της Βανδή από το 2007 ενώ ήταν έγκυος
- Η Αρτεμίου γιόρτασε τα γενέθλιά της με Άννα Βίσση στο «Hotel Ermou»
- Ευριπίδου και Μιχόπουλος πέρασαν μαζί το ΣΚ κάνοντας σκι
- Το συγκινητικό στιγμιότυπο που μοιράστηκε ο ΠτΔ για τη μητέρα του
- Super Bowl: Μέλος της ομάδας του Lamar ύψωσε σημαία της Παλαιστίνης