ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: oversized blazer, φαρδύ πουκάμισο και κολάν
 

Αν κάνεις ένα από αυτά τα επαγγέλματα, μπορεί να γίνεις ψυχοπαθής

Μάθαμε ποια είναι τα 10 επαγγέλματα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά ψυχοπάθειας.

Μαρία Καραμάνου

Κάποιοι άνθρωποι έχουν εκφράσει ανησυχίες για το γεγονός ότι η τεχνητή νοημοσύνη (AI) μπορεί να απειλήσει ορισμένες επαγγελματικές κατηγορίες, ενώ άλλες επαγγελματικές κατηγορίες μπορεί να μην επηρεαστούν. Ωστόσο, αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι ότι το επάγγελμα εκτός από το ότι μπορεί να δείξει τι τύπος ανθρώπου είσαι αλλά και αν έχεις ενδιαφέρουσα ζωή, μπορεί να δείξει και αν κάποιος έχει την τάση να γίνει ψυχοπαθής. 

Σύμφωνα με έρευνες, υπάρχει μια συσχέτιση μεταξύ ορισμένων επαγγελμάτων και της ψυχοπάθειας. Η ψυχοπάθεια είναι μια διαταραχή προσωπικότητας που παρουσιάζει διάφορα χαρακτηριστικά. Γενικά, χαρακτηρίζεται από έλλειψη ενσυναίσθησης, τύψεις και τάση για παρορμητική συμπεριφορά, καθώς και περιφρόνηση των κοινωνικών κανόνων.

1) CEO
Η έρευνα έχει δείξει ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται σε ηγετικές θέσεις, ειδικά σε απαιτητικούς κλάδους όπως οικονομικά, μπορεί να εμφανίζουν χαρακτηριστικά ψυχοπάθειας. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην ανταγωνιστική φύση της εργασίας τους και στην έμφαση που δίνεται στα αποτελέσματα και τα οικονομικά κέρδη.

2) Δικηγόρος
Οι δικηγόροι υποβάλλονται σε εκπαίδευση που τους επιτρέπει να αναπτύξουν δεξιότητες διαλεκτικής και πειστικότητας. Αυτή η ικανότητα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ελκυστική για άτομα με τάσεις ψυχοπαθολογίας.

3) Επαγγέλαματα στα ΜΜΕ και στο ραδιόφωνο
Οι εργαζόμενοι σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ), όπως η τηλεόραση και το ραδιόφωνο, απαιτείται να είναι χαρισματικοί και με αυτοπεποίθηση. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι πολύ συνηθισμένα σε ψυχοπαθή άτομα, οι οποίοι συχνά έχουν την τάση να επηρεάζουν και να ελέγχουν τους άλλους.

4) Πωλητές
Ο ρόλος του πωλητή απαιτεί επιθετικότητα και επιμονή. Τα ψυχοπαθή άτομα συχνά διαθέτουν εξαιρετικές δεξιότητες στη διαπραγμάτευση και στην πειθώ όσο αναφορά τους άλλους ώστε να ακολουθήσουν τα συμφέροντά τους.

5) Χειρούργοι
Τόσο ο χειρουργός όσο και ο δικηγόρος αντιμετωπίζουν μια κοινή πτυχή: το ρίσκο που συνοδεύει το επάγγελμά τους. Αυτό το ρίσκο μπορεί να είναι ενθαρρυντικό για άτομα με τάσεις ψυχοπαθολογίας. Επιπλέον, οι χειρούργοι συχνά εμφανίζουν ένα υψηλό επίπεδο αυτοπεποίθησης και αποφασιστικότητας, τα οποία συνδέονται με την ψυχοπάθεια.

6) Δημοσιογράφοι
Οι δημοσιογράφοι βρίσκονται συχνά στο προσκήνιο, αναλαμβάνοντας την καθοδήγηση σε περίπλοκα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Ταυτόχρονα, αντιμετωπίζουν ένα μεγάλο επίπεδο άγχους και ανασφάλειας. Όλα αυτά μπορούν να είναι ελκυστικά για άτομα με ψυχοπαθολογικές τάσεις, καθώς έχουν εξαιρετική επίδοση σε καταστάσεις που απαιτούν γρήγορη σκέψη και αποφασιστικότητα.

7) Αστυνομικοί
Παρότι όχι όλοι οι αστυνομικοί είναι ψυχοπαθείς, έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός ατόμων σε αυτό το επάγγελμα με χαρακτηριστικά ψυχοπάθειας. Το στρες, το ρίσκο, η επικινδυνότητα και η ανάγκη για αποφασιστικότητα καθιστούν αυτή την εργασία πολύ ελκυστική για τέτοια άτομα.

8) Ιερείς
Οι ιερείς έχουν την απαίτηση να εμπνέουν ενσυναίσθηση και συμπόνια. Ωστόσο, κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν αυτό το επάγγελμα για λόγους όπως η εξουσία που προσφέρει και η πεποίθηση ότι μπορούν να ελέγχουν τους άλλους.

9) Σεφ
Η επαγγελματική κουζίνα είναι γνωστή για την υψηλή πίεση και την απαιτητική φύση της εργασίας. Αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να είναι ιδιαίτερα γοητευτικά για άτομα με τάσεις ψυχοπάθειας.

10) Δημόσιοι Υπάλληλοι
Ορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, ειδικά όσοι κατέχουν κρίσιμες θέσεις στην κυβέρνηση, απαιτείται να είναι οργανωμένοι, να έχουν στρατηγική σκέψη και να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι κοινά σε άτομα με ψυχοπάθεια.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση