#PINOFTHEWEEK

Στο μουσικό μυαλό του Gore Melian

Νάκης Αντωνίου


Στο μουσικό μυαλό του Gore Melian

Είναι ταλαντούχος, είναι νέος, είναι και... "αντικαταθλιπτικός'' αφού άμα τον συναντήσεις σου ανεβάζει αμέσως τη διάθεση με το κέφι και τη θετικότητά του. Ο Gore Melian εδώ και χρόνια υπάρχει και ξεχωρίζει στη μουσική σκηνή της Κύπρου, γι' αυτό είπα να τον μάθω καλύτερα. 

Κατ’ αρχάς wait, πώς προφέρεται το Gore;
Προφέρεται όπως το «γκολ», αλλά με «ρ» στο τέλος.

Τι μουσική ακούς;
Ακούω σχεδόν τα πάντα, από εμπορικά τραγούδια μέχρι reggae, blues και jazz-hop.

Jazz-hop;
H Jazz-Hop είναι ένα μείγμα - υποκατηγορία της hip hop και της jazz που αναπτύχθηκε στα τέλη των '80s και στις αρχές των '90s. Μ' αρέσει να ακούω Jazz-Hop όταν οδηγώ. 

Τι είδος μουσικής δεν θα τραγουδούσες ποτέ;
Συνήθως αποφεύγω τα τραγούδια που δεν μου πάνε. Για παράδειγμα, δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να τραγουδά heavy metal.

Καλά κάνεις. Γιατί ασχολήθηκες με το τραγούδι;
Προέρχομαι από μουσική οικογένεια. Η μητέρα μου, που είναι και η δασκάλα μου, με έμαθε να τραγουδώ. Πιστεύω αυτός ήταν και ο λόγος που «έδεσα» τη ζωή μου με τη μουσική.

Το 2011 έφτασες στον ημιτελικό του UK Songwriting Contest. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία;
Ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για μένα γιατί οι στίχοι, η μουσική και η ενορχήστρωση του τραγουδιού που πέρασε ήταν δικά μου

Το 2009 ήσουν ανάμεσα στους υποψήφιους για να εκπροσωπήσεις την Κύπρο στη Eurovision. Πώς ήταν η εμπειρία;
Ήταν μια απίστευτη εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Το τραγούδι «I Wanna Thank You», που είχα γράψει για ένα πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο, πήρε την 3η θέση. Αυτό ήταν που με «έδεσε» με τον διαγωνισμό της Eurovision και που μου έδωσε δύναμη και αυτοπεποίθηση να συνεχίσω να γράφω.

Και ήσουν και ανάμεσα στους υποψηφίους για να εκπροσωπήσεις την Ελβετία στη Eurovision φέτος. Γιατί την Ελβετία, αλήθεια;
Ήταν η μόνη χώρα που δεχόταν συμμετοχές από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, και επειδή την Κύπρο μας την εκπροσωπούσαν οι εκπληκτικοί Minus One, αποφάσισα να δοκιμάσω την τύχη μου στην Ελβετία.

Θα ξαναπροσπαθούσες για τη Eurovision;
Πολύ πιθανόν, ναι.

Το «Fear vs Love» είναι σε στίχους δικούς σου. Τι σε ενέπνευσε γι’ αυτούς τους στίχους;
Η πραγματική δύναμη που κρύβει μέσα του ένας άνθρωπος που, αν το συνδυάσει με τη δύναμη της αγάπης μπορεί να κάνει θαύματα. Ο φόβος ζει μέσα στο μυαλό μας και το μόνο που κάνει είναι να δημιουργεί άγχος και να μας γεμίζει αμφιβολίες. Γι’ αυτό λένε πως όλα τα συναισθήματα προέρχονται είτε από αγάπη, είτε από φόβο. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που έγραψα το συγκεκριμένο τραγούδι .

Πόσο εύκολο είναι να είσαι independent καλλιτέχνης στην Κύπρο;
Το να είσαι independent artist δεν είναι καθόλου εύκολο πουθενά, γιατί πρέπει να τα κάνεις όλα μόνος σου. Φτάνει να έχεις θετικά άτομα δίπλα σου, που να πιστεύουν σε σένα.

Σε ποιο τραγούδι θα ήθελες να είχες γράψει στίχους ή μουσική;
Τα τραγούδια που γράφω τα νιώθω σαν να είναι μωρά μου. Βάζω ένα κομμάτι του εαυτού μου μέσα. Γι’ αυτό μου είναι δύσκολο να σου το απαντήσω. Είναι πολλά τα τραγούδια που με εκφράζουν και που μου αρέσει να τραγουδώ, αλλά αυτή η διαδικασία, για μένα, είναι προσωπική

Πώς βλέπεις τη μουσική του σήμερα;
Την βλέπω πολύ… ηλεκτρονική! Είναι πολύ upbeat και ταυτόχρονα λίγο «χλωμή». Τα τραγούδια που γίνονται παγκόσμιες επιτυχίες δεν έχουν πολύ «ευχάριστους» στίχους. Εύχομαι να κυκλοφορούν περισσότερα τραγούδια με νόημα.

Έχεις στα σχέδια σου έναν νέο ολοκληρωμένο δίσκο;
Ο πρώτος μου ολοκληρωμένος δίσκος κυκλοφόρησε το 2009. Μετά απ’ αυτό κυκλοφορώ μόνο singles και συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες. Στο μέλλον μπορεί, ναι.

Ποιο είναι το επόμενο βήμα;
Δουλεύω σε πολλά πράγματα αυτή την περίοδο. Ετοιμάζω κάτι και πολύ σύντομα θα το ακούσετε. Stay tuned! 

Facebook: Gore Melian 
Youtube: Gore Melian
Soundcloud: Gore Melian 
Instagram: @gore_melian 


Tags: p.in, personofinterest, pinoftheweek