#PINOFTHEWEEK

Geek girl in the city

Νάκης Αντωνίου


Geek girl in the city

Η Βικτώρια Αβρααμίδου εντάχθηκε στο περιοδικό ''GEEK'' για να αποδείξει πως τα gadgets και η τεχνολογία δεν είναι μόνο για άντρες! Έχοντας αναλάβει τη στήλη της τελευταίας σελίδας, μας ξεναγεί στον κόσμο της και ανακαλύπτουμε μαζί της νέα gadgets (και όχι μόνο), για γυναίκες (αλλά όχι αποκλειστικά και μόνο).  

Κατ’ αρχάς το κατέχεις το «γράψιμο». Κάνε μου μια εισαγωγή για σένα.
Σ’ ευχαριστώ πολύ! Η αλήθεια είναι μου αρέσει πολύ να γράφω, με βοηθά να χαλαρώνω αλλά ταυτόχρονα μου δίνει την ευκαιρία να εκφράζω όλα αυτά που ανά καιρούς με απασχολούν. Και ξέρεις τι λένε, scripta manent (τα γραπτά μένουν)! Τώρα όσον αφορά εμένα, οι φίλοι μου λένε ότι είμαι ανήσυχο πνεύμα. Δεν εφησυχάζομαι, θέλω συνεχώς να ασχολούμαι με κάτι και να ανακαλύπτω καινούρια πράγματα αλλά και ανεξερεύνητες πτυχές του εαυτού μου.

Όπα, απρόσμενα βαθύ το τελευταίο.
…γι’ αυτό και σπούδασα Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Δημοσιογραφία. Ναι, ναι, μην με βλέπεις με αυτό το όλο απορία ύφος, μικροδείχνω! Καλό DNA! Τα τελευταία επτά χρόνια εργάζομαι στο Πανεπιστήμιο Frederick ως Διοικητική Λειτουργός στην Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας. Και βέβαια από τον Δεκέμβριο του 2016 ανήκω στην οικογένεια του ''GEEK''! So excited!

Οκ, οκ, με κάλυψες. Είναι η τεχνολογία χώρος μόνο για άντρες;
Έτσι νόμιζα μέχρι πρόσφατα. Μέχρι που αποφάσισα να κάνω μια βόλτα στην πόλη, πραγματική και εικονική, και ανακάλυψα ότι «Gadgets is not a man’s world». Υπάρχουν και για εμάς τις γυναίκες μικροί τεχνολογικοί πειρασμοί. Και όσο περισσότερο ψάχνω, τόσο περισσότερους τεχνολογικούς θησαυρούς για γυναίκες ανακαλύπτω. Και είναι απίστευτο πόσα πολλά μικρά «τεχνολογικά θαυματάκια» έχουν δημιουργηθεί για να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη. Και κάπως έτσι ανακάλυψα ότι είμαι κι εγώ λιγάκι Geek! A geek girl in the city!

Τι κάνει ένα geek girl in the city;
Κάνει βόλτες και αναζητά λύσεις για τα καθημερινά της προβλήματα.

Τι θα διαβάζουμε αλήθεια στη στήλη σου;
Για όλα αυτά που ανακαλύπτω στις βόλτες μου στην πόλη. Οτιδήποτε σχετίζεται με τεχνολογία, gadgets, ταινίες και σειρές και γενικότερα οτιδήποτε εξιτάρει τις τεχνολογικές μου ανησυχίες. Ίσως λίγα περισσότερα πράγματα που αφορούν τις γυναίκες, αλλά σίγουρα και για πολλά πράγματα που μπορούν να διευκολύνουν τη ζωή μας.

Ποιο gadget σε ενθουσίασε;
Τo power bank! Τι άλλο θα έλεγε ένας άνθρωπος που το κινητό του είναι η επέκταση του χεριού του; Εξαρτημένη από το Instagram και το Facebook, τις selfies και τα διάφορα apps, μένω συχνά χωρίς μπαταρία. Και όταν λέω συχνά, εννοώ συχνά! Φορτίζω το κινητό μου τουλάχιστον δύο φορές τη μέρα! Και επειδή γενικά είμαι ένας άνθρωπος που δεν κάθομαι σπίτι, κυκλοφορώ και «οπλοφορώ» (γέλια), το power bank με έχει σώσει πολλές φορές!

Κλισέ αλλά δεν μπορώ να μην ρωτήσω: Samsung ή iPhone;
iPhone δαγκωτό! Εδώ και πάρα πολλά χρόνια είμαι πιστή σ’ αυτή τη σχέση! Δεν το αλλάζω με τίποτα. Προσκυνώ χρόνια αυτόν τον τεχνολογικό βωμό, την ωδή στο design!

Καλά ηρέμησε. Ποιο ήταν το πιο exciting τεχνολογικό βήμα που έγινε τελευταία;
Γενικότερα είναι απίστευτο το πόσο πολύ έχει προχωρήσει η τεχνολογία τα τελευταία χρόνια. Σε όλους τους τομείς. Και ως αθεράπευτα ρομαντική που είμαι, πιστεύω στο καλό των πραγμάτων. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που τα ρίχνουν όλα στην τεχνολογία. Αντίθετα, πιστεύω πως η τεχνολογία είναι αρωγός για την παροχή βοήθειας σε σημαντικούς τομείς όπως αυτός της υγείας. Θεωρώ ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας είναι προς όφελός μας, φτάνει εμείς να είμαστε σε θέση να την εκμεταλλευτούμε σωστά.

Γενικά με τι ασχολείσαι Βικτώρια;
Εκτός από αυτά που σου έχω προαναφέρει, που δεν τα λες και λίγα, ασχολούμαι ερασιτεχνικά με το θέατρο, το οποίο υπεραγαπώ. Είναι το ψώνιο μου, η τρίτη μεγάλη αγάπη μετά τον χορό και τη δημοσιογραφία. Παρακολουθώ μαθήματα στο Θέατρο Ειδεκανού, με την καθοδήγηση δύο εκπληκτικών δασκάλων/ ηθοποιών. Και βέβαια, πάντοτε πιστεύοντας ακράδαντα σε αυτό το «νους υγιής εν σώματι υγιή», ασχολούμαι χρόνια τώρα με το personal training. Η γυμναστική είχε πάντοτε μια σημαντική θέση στο πρόγραμμά μου, πράγμα αναπόφευκτο αν αναλογιστείς ότι έκανα 17 χρόνια κλασσικό μπαλέτο.

Αγαπημένη ταινία;
''Inception''. Όλη αυτή η μάχη του συνειδητού με το υποσυνείδητο, τα όνειρα μέσα στα όνειρα, τα βρήκα τόσο σουρεαλιστικά και ταυτόχρονα τόσο ρεαλιστικά.

Τι βλέπεις στο Netflix;
Δώσε μου λίγο να σκεφτώ... Α, είδα ''The Crown''. Η ιστορία της βασίλισσας από την αρχή μέχρι σήμερα και με δόσεις μυθοπλασίας μέσα; Αγαπώ. Άσε και δεν ξέρω ακόμα πότε ξεκινά η δεύτερη σεζόν... 

Άκου τώρα εδώ, επειδή θα έχουμε κάτι ανάλογο στο νέο τεύχος, ποιος είναι ο πιο influential άνθρωπος της τεχνολογίας, για σένα;
Για μένα αυτός ο άνθρωπος είναι ο Steve Jobs. Για πολλούς λόγους. Καταρχάς γιατί ήταν ένας άνθρωπος που ξεκίνησε από το μηδέν, χωρίς να έχει και τις καλύτερες προοπτικές και εφόδια εφόσον ήταν ένας άνθρωπος που δεν σπούδασε και ίσως για πολλούς δεν θα μπορούσε να πετύχει. Είχε όμως ως συνοδοιπόρο και σύμμαχο σε όλη του τη διαδρομή τα όνειρά του. Τόλμησε να ονειρευτεί, να αμφισβητήσει, να πρωτοπορήσει, να καινοτομήσει. Έδωσε στην τεχνολογία μια νέα πνοή, κάνοντάς την όχι μόνο λειτουργική αλλά και «όμορφη». Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που άλλαξε την μέχρι τότε αντίληψη για την τεχνολογία, εισάγοντας την έννοια του design. Για μένα είναι μέχρι σήμερα ένας άνθρωπος- έμπνευση.

Πόσο GEEK είσαι τελικά;
Λιγάκι...όσο πατάει ο ελέφαντας!

Ε τότε καλώς όρισες.

Instagram: @vics5 
Facebook: Victoria Avraamidou 
Το ''Geek'' κυκλοφορεί στις 15 Ιανουαρίου και κάθε 3η Κυριακή του μήνα. 


Tags: pinoftheweek, p.in, person of interest