ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Χ. Αριστοτέλους: Αποκαλύπτει πώς αντιμετώπισαν την αποβολή με τον Εφραίμ

Κωνσταντίνος Αρτσίτας


  • Η Χριστιάνα σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη!

    Η Χριστιάνα σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη!

Το 2016 στιγμάτισε τη ζωή της επαγγελματικά και προσωπικά. Η Χριστιάνα Αριστοτέλους έκανε μεταγραφή, αρραβωνιάστηκε, συζητήθηκε (ξανά), κρίθηκε, πέρασε δύσκολα, επανήλθε, και τώρα πιο όμορφη από ποτέ (όσο κι αν ακούγεται κλισέ, αυτή είναι η πραγματικότητα) βαδίζει μόνο μπροστά. Το must δεν θα μπορούσε να υποδεχθεί το 2017 με καλύτερο τρόπο!

 

Του Κωνσταντίνου Αρτσίτα

Τι αφήνεις πίσω σου το 2016;

Όχι πολλά. Γιατί και τα δύσκολα τα κρατάμε και συνεχίζουμε. Ίσως υπάρχουν κάποια, αλλά τα κρατάς, συνεχίζεις και μαθαίνεις από αυτά. Τα αντιλαμβάνεσαι και διαφορετικά πια, αφού τα έζησες.

Φοβάσαι τις αλλαγές; Γιατί έκανες μια αλλαγή, η οποία σου βγήκε σε καλό.

Κάνω μια αλλαγή όταν νιώσω μέσα μου ότι θέλω να την πραγματοποιήσω. Σε κάθε αλλαγή, όμως, δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει, γιατί δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα. Παίρνεις ένα ρίσκο, δουλεύεις πολύ σκληρά και συνεχίζεις. Είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις.

Υπήρξαν στιγμές στο παρελθόν που αισθάνθηκες αμφισβήτηση; Όπως παλιά στο Sigma που δεν σου έδιναν τη δική σου εκπομπή;

Ακόμη και σήμερα αμφισβητώ τον εαυτό μου, όχι μόνο στις αρχές της καριέρας μου. Κάποτε, ένας πολύ δικός μου άνθρωπος μού είπε ότι για να βελτιώνεσαι και να προχωράς στη ζωή σου πρέπει να αμφισβητείς τον εαυτό σου και να αναθεωρείς. Κι έχει απόλυτο δίκιο, αλλά δεν το κάνω επειδή μου το έχει πει. Κρατάω μέσα μου αυτή τη συμβουλή που μου έδωσε και πάντα μπαίνω στη διαδικασία να με αμφισβητώ, να κάνω την αυτοκριτική μου και να βλέπω πού στέκομαι. Δεν προχωρώ με κλειστά τα μάτια, ωστόσο, βλέπω τι κάνω σωστό και τι λάθος και το διορθώνω. Αυτή νομίζω ότι είναι η ζωή μας.

Μες στις δυσκολίες σκέφτηκες ποτέ να τα παρατήσεις όλα;

Ποτέ! Η παραίτηση δεν υπάρχει σαν λέξη στο λεξιλόγιό μου. Το να παλέψω, όμως, υπάρχει και είναι στην πρώτη γραμμή της σκέψης μου. Θεωρώ πως για τα πάντα πρέπει να παλέψεις, για να νιώσεις πως πραγματικά τα έχεις κερδίσει με την αξία σου.

Νιώθεις πληγωμένη από το MegaOne;

Δεν νιώθω πληγωμένη. Αγαπώ τους ανθρώπους του καναλιού και το λέω με όλη μου την ψυχή. Το αν ένιωσα την ανάγκη να φύγω για κάποιους λόγους ήταν οι πρώτοι που το ήξεραν και το συζήτησα μαζί τους. Νιώθω ότι πρόσφερα τα πάντα στο MegaOne. Μόνο την ψυχή μου δεν έδωσα οχτώ χρόνια που ήμουν εκεί. Του έδωσα και μου έδωσε κι αυτό.

Πώς αισθάνθηκες όταν είδες ότι οι τηλεοπτικοί σου αντίπαλοι τη νέα σεζόν δεν κράτησαν «γερά»; Σε ανθρώπινο επίπεδο δεν ένιωσες μια ικανοποίηση;

Καθόλου. Ποτέ δεν έχω χαρεί για κάτι που μπορεί να έχει συμβεί σε κάποιον άνθρωπο! Χαίρομαι με τις δικές μας επιτυχίες και σ’το λέω με όλη μου την ειλικρίνεια. Είτε για εκπομπή είτε για σειρά που μπορεί να μην πήγε τόσο καλά, ποτέ δεν ένιωσα ικανοποίηση.

Έχεις παρακολουθήσει στα «κλεφτά» την εκπομπή της Κωνσταντίνας ή της Αλεξίας;

Παρακολουθώ όλο τον ανταγωνισμό, όλα τα κανάλια, όλα τα προγράμματα. Από το πρωί μέχρι το βράδυ ξέρω τι παίζουν όλα τα κανάλια. Δεν έχω παρακολουθήσει κάτι συγκεκριμένα με περισσότερη έμφαση.

Επειδή πολλοί θέλουν να παρακολουθούν τους «απέναντι» και να βλέπουν τι γίνεται, γι’ αυτό σ’το λέω…

Αν επικεντρωθείς στο τι κάνουν οι άλλοι τότε θα χάσεις αυτό που κάνεις εσύ. Εγώ πάντα είχα τη φιλοσοφία του τι κάνουμε εμείς, πώς νιώθουμε όταν κάνουμε εκπομπή και όχι του τι κάνουν οι άλλοι. Βλέπω τον ανταγωνισμό, όπως τον έβλεπα πάντα.

Εάν σου έκαναν πρόσκληση για το φετινό τελικό του Star Κύπρος θα την αποδεχόσουν; Νοουμένου ότι έκαναν μια αναδρομή στις προηγούμενες νικήτριες.

Νομίζω ότι σταμάτησαν κάποια χρόνια πριν από τη δική μου χρονιά. Σαν μοντέλο η αλήθεια είναι πως δεν θα πήγαινα, γιατί έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε κι έχω αλλάξει (γέλια). Επίσης έχω ζήσει τα καλλιστεία εντελώς διαφορετικά, και ως παρουσιάστρια αλλά και μετά τον τίτλο μου που συντόνιζα τις κοπέλες.

Μετάνιωσες που δεν έμεινες στην Αθήνα ή που δεν ήρθες γρηγορότερα στην Κύπρο;

Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Ήρθα τη σωστή στιγμή, όταν τα πράγματα έγιναν όπως έπρεπε να γίνουν, αλλά και πάλι όπως και να έρχονταν θα πάλευα με οτιδήποτε είχα στα χέρια μου. Δεν έχω μετανιώσει, όμως, νιώθω ευγνώμων γιατί η αγάπη του κόσμου είναι αυτή που μου δίνει δύναμη και οξυγόνο να συνεχίσω. Νιώθω ευλογημένη, γιατί όταν κάνεις αυτό που αγαπάς και έχει αποδοχή, τι άλλο να ζητήσεις;

Τι θυμάσαι από τη ζωή σου στην Αθήνα;

Πάρα πολλά. Θυμάμαι στιγμές που διψούσα να ρουφήξω σαν το σφουγγάρι οτιδήποτε γινόταν γύρω μου στο θέμα της δουλειάς. Πώς έκαναν τις συνεντεύξεις τους, τι κέρδιζε τον κόσμο, τι άρεσε, τι δεν άρεσε... τα πάντα. Ακόμα και το πώς δούλευε η παραγωγή, γιατί μια εκπομπή είναι περισσότερο παραγωγή και λιγότερο παρουσίαση.

Ο Alpha υπάρχει και στην Ελλάδα. Θα αποδεχόσουν μια πρόταση να παρουσιάσεις κάτι εκεί;

Όταν έρθει ο Alpha Ελλάδος και μου κάνει την πρόταση θα σου απαντήσω (γέλια). Δεν μ’ αρέσει να σκέφτομαι υποθετικά.

Ναι αλλά θα μετακόμιζες στην Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους;

Όχι, εδώ είναι η ζωή μου εδώ και οι φίλοι μου. Να αφήσω εδώ αυτό που κάνω και να πω «ας πάω στην Αθήνα επειδή είναι Αθήνα», όχι δεν θα το έκανα. Είναι πολύ δυνατή η σχέση που έχω χτίσει με τον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια.

Με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου έχετε κρατήσει επαφές;

Με τον Γρηγόρη έχουμε αρκετό καιρό να μιλήσουμε, από τότε που πήγα καλεσμένη στην εκπομπή του στην Αθήνα.

Υπάρχει κάποια κυπριακή εκπομπή που ζηλεύεις;

Θα έλεγα ζηλεύω, με την καλή έννοια, τις ωραίες παραγωγές και εκπομπές. Χαίρομαι να γίνονται ωραίες δουλειές κι έτσι με τον ανταγωνισμό γινόμαστε όλοι καλύτεροι.

Σε πρόσφατη συνέντευξή σου στις Τηλεώρες δήλωσες πως δέχεσαι χτυπήματα κάτω από τη μέση. Μπορείς να μιλήσεις πιο συγκεκριμένα γι’ αυτό;

Δεν είναι κάτι συγκεκριμένο, αλλά χτυπήματα κάτω από τη μέση δέχτηκα όλα αυτά τα χρόνια που είμαι στην τηλεόραση. Νομίζω ότι δεν υπάρχει άνθρωπος στον χώρο αυτό που να μην έχει νιώσει κάτι παρόμοιο. Το θέμα είναι πώς εσύ συμπεριφέρεσαι σε αυτές τις περιπτώσεις και πώς αντιδράς. Με το χέρι στην καρδιά σου λέω πως κοιμάμαι πολύ ήσυχη τα βράδια, γιατί δεν ανταπέδωσα ποτέ με τον τρόπο που μπορεί να αντιμετώπισαν εμένα. Δεν με αφορούν οι κακίες, γιατί σημασία έχει να βγαίνεις κερδισμένος από μια μάχη τίμια και όχι με οποιοδήποτε κόστος. Αυτό εμένα δεν μου ταιριάζει ως Χριστιάνα. Θέλω να νιώθω ότι βγαίνω κερδισμένη από μια μάχη με τη δουλειά μου, με το σπαθί μου και με κανέναν άλλο τρόπο. Δεν θεωρώ ότι προχωράς αν σκάψεις τον λάκκο του άλλου. Απορρίπτω αυτή τη φιλοσοφία τελείως.

Τι είδες στον Γιώργο Εφραίμ, που δεν είχαν οι προηγούμενες σχέσεις σου, και είπες μέσα σου πως θες να προχωρήσεις τη ζωή σου μαζί του;

Δεν θα ήθελα να μιλήσω για τις προηγούμενες σχέσεις μου, αλλά για τον Γιώργο, γιατί δεν είναι σωστό να κάνεις συγκρίσεις. Ο Γιώργος είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και νιώθω πολύ ερωτευμένη μαζί του. Γιατί όσο καλός κι αν είναι κάποιος δεν αρκεί, κάτι πρέπει να σε ενώνει μαζί του για να πεις «αυτός είναι ο άνθρωπός μου». Πλέον μπορώ να μιλήσω πιο άνετα για τη σχέση μου με τον Γιώργο γιατί πάμε για γάμο, και είναι μια σχέση πολύ σοβαρή και στη ζωή μου και στη ζωή του. Με κάνει νιώθω καλά με αυτό που είμαι και με δέχεται όπως ακριβώς είμαι, με τα καλά μου και τα κακά μου. Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να πεις οτιδήποτε χωρίς να σε κρίνει ο άλλος, και το θεωρώ μεγάλη μαγεία να φτάνεις στο σπίτι σου και να λες «ευτυχώς, ήρθα». Το εύχομαι αυτό σε όλο τον κόσμο, γιατί είναι δύσκολο να το βρεις και να νιώθεις πως με τον σύντροφό σου μπορείς να είσαι εντελώς ο εαυτός σου. Ο Γιώργος με εξελίσσει θετικά.

Βλέπει τις εκπομπές σου, σου κάνει σχόλια;

Όχι πάντα. Πολύ λίγο παρακολουθεί.

Πηγαίνεις στο γήπεδο; Πώς αισθάνεσαι όταν τον βλέπεις να παίζει;

Έχω πάει δυο-τρεις φορές! Χαίρομαι για τον ίδιο και θα χαιρόμουν για οτιδήποτε κι αν έκανε. Θέλω να τον βλέπω να πηγαίνει καλά, αλλά δεν πηγαίνω πολύ συχνά στο γήπεδο.

Έχεις νιώσει ποτέ άβολα; Γιατί κάποια γηπεδικά συνθήματα περιέχουν το όνομά σου…

Δεν νιώθω καθόλου άβολα, γιατί ο κάθε άνθρωπος υποστηρίζει την ομάδα του με πάθος και πολλές φορές μπορεί να θυμώσει και να εκνευριστεί. Αλήθεια, ποτέ δεν με έχει ενοχλήσει κανένα σύνθημα.

Στην πρεμιέρα σου μίλησες για την αποβολή που είχες. Γιατί επέλεξες να το κάνεις δημόσια;

Όλος ο κόσμος ήξερε ότι περιμέναμε ένα μωρό και θα ήμασταν σε πολύ άβολη θέση και εγώ και οι τηλεθεατές, που θα μου εύχονταν με όλη τους την αγάπη να πάνε όλα καλά και το μωρό να μην υπάρχει. Το έκανα γιατί και η σχέση μου με τον κόσμο είναι πολύ ανοιχτή, και δεν ήθελα να φέρω σε δύσκολη θέση ούτε αυτούς ούτε εμένα.

Πώς το αντιμετωπίσατε αυτό οι δυο σας;

Δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις. Το αντιμετωπίσαμε όπως οτιδήποτε άλλο δυσάρεστο στη ζωή μας. Ξανασηκώνεσαι και περπατάς, δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνεις, δεν έχεις επιλογές. Πρέπει να κοιτάζεις μπροστά και να συνεχίζεις. Όλες οι γυναίκες που προσπαθούν να κάνουν παιδί δεν πρέπει να απογοητεύονται, όλα θα έρθουν με το καλό.

Είναι στα άμεσα σχέδιά σας ένα παιδί;

Δεν είναι στα άμεσα σχέδιά σου ποτέ ένα μωρό. Ειδικά μετά από αυτό που μας συνέβη δεν μπορώ να το πω αυτό. Όταν κάνουμε σχέδια ο Θεός γελά.

Πώς έχεις φανταστεί τον γάμο σας;

Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε προλάβει να φανταστούμε τίποτα, γιατί δεν έχουμε προλάβει να ορίσουμε ούτε ημερομηνία. Έχουμε μια-δυο ημερομηνίες στο μυαλό μας, αλλά ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει, οπότε δεν έχουμε ξεκινήσει να σχεδιάζουμε τον γάμο.

Ονειρευόσουν την ημέρα του γάμου σου από μικρή;

Όχι, δεν ονειρευόμουν την ημέρα του γάμου μου, αλλά ονειρευόμουν την οικογενειακή ζωή. Δηλαδή να έχεις παιδιά, οικογένεια και γενικώς αυτή την τρέλα που συμβαίνει σε κάθε σπίτι.

Πώς αισθάνονται οι γονείς σου που η κόρη τους είναι η μεγαλύτερη σταρ στην Κύπρο;

Το πώς βλέπω εγώ τον εαυτό αλλά και οι γονείς μου απέχει πολύ από τον συγκεκριμένο τίτλο. Δεν αισθάνομαι κάτι διαφορετικό από τον υπόλοιπο κόσμο. Οι γονείς μου δεν αισθάνονται κάτι ιδιαίτερο, γι’ αυτούς δεν είμαι η παρουσιάστρια αλλά η κόρη τους. Δεν έχει αλλάξει τίποτα στη ζωή μας, ούτε στη δική μου καθημερινότητα ούτε στη δική τους.

Στεναχωρήθηκαν ποτέ με κάτι που ειπώθηκε για σένα;

Είχαν στεναχωρηθεί στο παρελθόν με αρκετά πράγματα, όπως κι εγώ, αλλά σιγά-σιγά έχουν συνηθίσει, όπως κι εγώ.

Είσαι προστατευτική με την οικογένειά σου; Γιατί και τα αδέρφια σου έχουν δουλέψει ή δουλεύουν μαζί σου.

Ο μικρός μου αδερφός δούλευε στην τηλεόραση πολύ πριν ξεκινήσω εγώ και ο μεγάλος. Αλλά έχουμε δουλέψει και σε ξεχωριστές παραγωγές, γιατί δεν έχει να κάνει με μένα, αλλά με το ταλέντο. Όμως είμαι πάρα πολύ προστατευτική και με τους γονείς μου, και με τα αδέρφια μου, και με τους φίλους μου.

Ο αδερφός σου ήταν και υποψήφιος στις εκλογές. Θα σκεφτόσουν ποτέ να ασχοληθείς με την πολιτική; Σου έχει γίνει ποτέ πρόταση;

Δεν μου έχει γίνει ποτέ πρόταση και δεν είχα ποτέ στενές σχέσεις με την πολιτική, παρόλο που, όπως όλοι, έχω κι εγώ τις απόψεις μου. Δεν νομίζω ότι είμαι για την πολιτική, όμως δεν μπορώ να ξέρω, μπορεί στο μέλλον να το σκεφτώ. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι στην πολιτική πρέπει να αφοσιωθείς και να αφιερωθείς για τους σωστούς λόγους, κι όχι για τα οφέλη που μπορεί να σου δώσει.

Τι θα ήθελες να σου φέρει το 2017;

Υγεία, να είμαστε καλά και για όλα τα’ άλλα θα παλέψουμε μόνοι μας.

Μια ευχή για το νέο έτος;

Αν γινόταν να πραγματοποιηθεί μια ευχή μου, θα ήθελα κανένα παιδί να ζει στην πείνα και στον πόλεμο. Αλλά επειδή ξέρω ότι είναι σχεδόν ακατόρθωτο να πραγματοποιηθεί, θα πω απλά πως ο καθένας από εμάς μπορεί να πολεμήσει για να αλλάξει τουλάχιστον αυτό που υπάρχει και συμβαίνει γύρω μας, στο κοντινό ή στο πιο μακρινό μας περιβάλλον. Οπότε ας κάνουμε αυτή την προσπάθεια πράξη, γιατί αν ο καθένας προσπαθήσει έστω και λίγο, τα πράγματα θα γίνουν λίγο καλύτερα για όλους.


Tags: Χριστιάνα Αριστοτέλους, συνέντευξη, Must