#PINOFTHEWEEK

The quiet force of fashion

Νάκης Αντωνίου


The quiet force of fashion

Είτε τις γνωρίζεις, είτε όχι, το μόνο σίγουρο είναι πως η Έφη και η Εριέττα Μελανίδου (ή αλλιώς το brand Efi - Eri) αξίζουν την προσοχή σου. Μιας και έχουν λανσάρει δύο νέες συλλογές μέσα σε ένα μήνα, νομίζω ήρθε η ώρα να τις γνωρίσω καλύτερα. 

Είσαστε, πιστεύω, από τις ήσυχες δυνάμεις τις Κύπρου, δηλαδή ταλαντούχες χωρίς υπερβολική έκθεση. Ήταν αυτός ο σκοπός σας;

Λόγω του ότι η δουλειά μας απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό , πιστεύουμε ήταν μια φυσική εξέλιξη να μην υπάρχει υπερβολική έκθεση. Επίσης, η ιδεολογία μας σαν designers βασίζεται στο να αφήνουμε την δουλειά μας να μιλά από μόνη της.

Πότε ξεκίνησε το Efi-Eri;

Το brand EFIERI ξεκίνησε το 2012 μετά το τέλος των σπουδών μας και αφότου επιστρέψαμε στην Κύπρο.

Ποια είναι η ιδέα πίσω από το brand σας;
Η ιδέα πίσω από το brand είναι η δημιουργία exclusive κομματιών σε  minimal γραμμές με edgy details που απευθύνονται σε έντονες προσωπικότητες  που αποπνέουν δυναμισμό και αυτοπεποίθηση.

Πώς θα χαρακτηρίζατε την αισθητική του brand σας;
Η αισθητική μπορεί να χαρακτηριστεί κυρίως minimal. Οι γραμμές των ρούχων είναι πάντα ξεκάθαρες, γεωμετρικά απλές αλλά συνάμα με εναλλακτικές λεπτομέρειες που τους δίνουν μια άλλη διάσταση και ξεχωριστό χαρακτήρα.

So, έχετε παρουσιάσει δύο συλλογές, τη SWIM και την ANGGITAY. Πόσος χρόνος σας πήρε για όλα αυτά;
Για αυτές τις δύο ss17 συλλογές μας χρειαστήκαμε περίπου τέσσερις μήνες προετοιμασίας.

Ας μιλήσουμε πρώτα για το SWIM. Ποια ήταν η έμπνευση πίσω από τα μαγιό που παρουσιάσατε;
Το SWIM17 είναι η πρώτη μας swimwear συλλογή και θέλαμε ουσιαστικά να παρουσιάσουμε σχέδια τα οποία κολακεύουν όλους τους σωματότυπους και είναι διαχρονικά. Ωστόσο, όσο αφορά ειδικά τα μαγιό, πηγή εμπνευσής μας είναι πάντα η δεκαετία των 80’s εξού και οι retro λεπτομέρειες.

Και πίσω από το ANGGITAY;
ANGGITAY είναι ο θηλυκός κένταυρος.  Γι αυτό το collection είχαμε εμπνευστεί πάρα πολύ απο το πρόσφατο ταξίδι μας στο Βερολίνο. Η αισθητική, η κουλτούρα το  street style και γενικά η πόλη μας έδωσαν τροφή για την δημιουργία αυτής  συλλογής.

Γενικά τι σας εμπνέει σαν designers;
Μας εμπνέει οτιδήποτε ενεργοποιεί την δημιουργικότητα μας.

By the way, να σας ξαναπώ πως οι φωτογραφίες και στις δύο καμπάνιες είναι καταπληκτικές. Πώς καταλήξατε στα concepts αυτά;  
Ευχαριστούμε πάρα πολύ! Κάθε συλλογή μας έχει μια συγκεκριμένη ταυτότητα από την αρχή και προσπαθούμε να την εξωτερικεύσουμε μέσω των  concept μας στις καμπάνιες μας.

Πού μπορεί να βρει ο κόσμος τις δημιουργίες σας;
Τα ρούχα μας μπορεί εύκολα να τα βρει και να τα παραγγείλει κάποιος στη σελίδα μας στο facebook και στο instagram καθώς και να επικοινωνήσει μαζί μας για ένα appointment στο ατελιέ μας.

Να μιλήσουμε και για το Kimera Collective; Τι ακριβώς είναι;
Το kimera collective είναι μια πολυδιάστατη, καλλιτεχνική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε πρόσφατα, με σκοπό την συνεργασία καλλιτεχνών από διαφορετικούς χώρους. Με τη συνεργασία αυτή στοχεύουμε στην προώθηση ταλαντούχων καλλιτεχνών ενσωματώνοντας τους στην ομάδα και υλοποιώντας εκθέσεις ανα τακτά διαστήματα.

Το όνομα πώς προέκυψε;
Στο όνομα αυτό καταλήξαμε με τους ιδρυτές της ομάδας Αφροδίτη Κουπεπίδου, Άντρεα Ροτσάκη και εμάς και εμπνεύστηκε από το τέρας της μυθολογίας Χίμαιρα.

Τι παρουσιάσατε στις 9, 10 και 11 Ιουνίου;
Η “Γένεσις” η πρώτη ομαδική έκθεση της kimera παρουσιάστηκε με επιτυχία  στις 9, 10 και 11 Ιουνίου και συμπεριλάμβανε fashion design, visual art και γλυπτική.

Πώς μπορεί κάποιος να συνεργαστεί μαζί σας;
Όποιος ενδιαφέρεται για μια πιθανή συνεργασία με την ομάδα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω της σελίδας μας στο Facebook Kimera_collective η μέσω email kimeracollective@gmail.com

What’s next για τo Efi – Eri;
Οι επόμενοι μας στόχοι είναι η προώθηση του brand  στο εξωτερικό, η εξέλιξη του δουλεύοντας παράλληλα στο επόμενο AW 1718 collection  μας.

Find them: 
Website: efieri.com 
Facebook: Efi-Eri 
Instagram: @efieri 
Email: 
efieri.eu@gmail.com

Find me: 
Facebook: Nakis Antoniou 
Instagram: @nakis_nakis 

Φωτογραφία: Άντρος Ευσταθίου


Tags: pinoftheweek, p.in, person of interest, efi eri