MUSTDECO ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Γεμίστε το με φως!


ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΤΕΛΛΑ ΜΙΝΤΖΗ - COLELLA

Ο Άριελ Ντε Μπόνι, από την Αργεντινή και κάτοικος Μιλάνου από το 2005, αγαπά ιδιαίτερα να επαναπροσδιορίζει τους χώρους, συνδυάζοντας μαγικά τον ιδιαίτερο σχεδιασμό με το φως. Αγαπά επίσης να μετατρέπει χρηστικά καθημερινά αντικείμενα σε εναλλακτικά φωτιστικά, με χιούμορ και ξεχωριστή παιχνιδιάρικη διάθεση και να τα «επιβάλλει» ακόμα και στα πιο σκληροπυρηνικά περιβάλλοντα, εντελώς προκλητικά, με τα σταθερά βήματα του υπέροχα προκλητικού τανγκό της χώρας του.

Αυτή τη φορά «στοχοποίησε» τα μεγάλα πλαστικά δοχεία, για να τα μεταμορφώσει σε μια ιδιαίτερη πηγή φωτός. Έτσι σε συνεργασία με την εταιρεία Mobydick adv, δημιούργησαν τη σειρά φωτιστικών Poplux, μέσα από την οποία, ο Αργεντίνος ερμηνεύει, με τον εντελώς προσωπικό του τρόπο, τη μεταμοντέρνα εκδοχή ενός μπιτονιού βενζίνης.

Τα PVC δοχεία με την υπογραφής του, 10 ή 15 λίτρων, χρωματιστά, λευκά, ριγέ ή με κεφαλαία γράμματα της αλφαβήτου, όταν φωτίζονται, φέρνουν κάτι το διασκεδαστικό και το παιχνιδιάρικο στη σκηνή του ντιζάιν που παίρνει κυριολεκτικά φωτιά! 
Μπαίνουν το ένα πάνω στ’ άλλο σαν τοτέμ, κρεμιούνται στον τοίχο, και αν βάλεις δίπλα δίπλα αυτά με τα γράμματα της αλφαβήτου, τότε η σύνθεση γίνεται προσωπική υπόθεση, αφού τα φωτεινά μηνύματά τους, οι ευχές ή τα ονόματα που θα σχηματίζουν κάθε φορά, μπορούν να αλλάζουν ανάλογα με τη διάθεση του χρήστη.

Ταιριάζουν τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, όπως και σε κάθε στιλ σπιτιού διότι ως αντικείμενα με άποψη, δεν πρέπει να είναι μέρος κανενός δεδομένου ύφους, αλλά να ξεχωρίζουν γι’ αυτό που εκφράζουν πραγματικά: μια ποπ έμπνευση. Θα ήταν… tres banal αν συνδυάζονταν τόσο εύκολα! 

Ο μεταμοντέρνος χαρακτήρας τους, με φοβιστικές μεταπυρηνικές αναφορές, είναι η σωστή δόση ειρωνείας στη διακόσμηση ενός σπιτιού που ξεφεύγει από τις νόρμες του σοβαρού και του συμβατικού ύφους και που υποστηρίζει το χιούμορ σε όλες του τις εκφάνσεις.
Η σχεδιαστική πρόταση του Ντε Μπόνι, είναι τόσο χοτ και ξεχωριστή που θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα απ’ όσους επιθυμούν να φέρουν την ανατροπή στα διακοσμητικά τους δεδομένα, επειδή γνωρίζουν καλά ότι ένα εκκεντρικό και απρόσμενο στοιχείο στο χώρο, είναι αυτό που πραγματικά κάνει τη μεγάλη αισθητική διαφορά. Και το συγκεκριμένο ποπ αρτ φωτιστικό δεν γίνεται να μην την κάνει, γιατί υπενθυμίζει απλά μέχρι που μπορεί να φτάσει μια design έμπνευση.

Ο Άντι Γουόρχολ, ίσως και να επιδοκίμαζε αυτή την ευφάνταστη φιλοδοξία του σχεδιαστή να ανάγει ένα απλό μπιντόνι βενζίνης σε έργο τέχνης της διακόσμησης, με σαφείς αναφορές στη χαρούμενη και πολύχρωμη ποπ αρτ τέχνη του, που αγαπήθηκε τόσο πολύ…

Πηγή: ΤηλεΩρες

Γεμίστε το με φως!

Tags: deco, φωτιστικό