ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Αυτές οι ασκήσεις με λάστιχο υπόσχονται γραμμωμένα χέρια σε χρόνο μηδέν!

Μυρτώ Τριχείλη


Θέλετε να δυναμώσετε τα χέρια σας και δεν έχετε χρόνο για να πάτε γυμναστήριο; Δεν πειράζει γιατί σας έχουμε τη λύση, η οποία δεν είναι άλλη από τα λάστιχα γυμναστικής. Πρόκειται για ένα οικονομικό εργαλείο εκγύμνασης που μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο, το οποίο είναι ιδανικό τόσο για μυϊκή ενδυνάμωση όσο και για κάψιμο λίπους, που προστατεύει τις αρθρώσεις σε αντίθεση με τα κλασσικά βαράκια. Εσείς ακόμα το σκέφτεστε; Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα λάστιχο (με χειρολαβές) και μια σειρά από ασκήσεις κλειδιά που θα "σμιλέψουν" τα χέρια σας...

1. Πατήστε τη μέση από το λάστιχο ενώ κρατάτε τα χερούλια. Φέρτε πίσω τους γοφούς και σκύψτε προς τα μπροστά ενώ κρατάτε τα χέρια σας βλέπουν το πάτωμα κρατώντας τα χερούλια. Στη συνέχεια λυγίστε τα χέρια σας μέχρι να φτάσουν παράλληλα με το πάτωμα. Κρατήστε για λίγο και επαναλάβετε.

2. Για τη δεύτερη άσκηση συνεχίζετε να πατάτε με τα δύο σας πόδια τη μέση από το λάστιχο, ενώ κρατάτε τις λαβές δίπλα από τη λεκάνη σας με τεντωμένα χέρια. Χωρίς να κινούνται οι βραχίονες και ενώ κρατάτε τα χέρια σας κοντά στο σώμα, λυγίζετε τους αγκώνες, ανεβάζετε μέχρι τους ώμους και επανέρχεστε στην αρχική θέση.

3. Πατώντας με τα δύο σας πόδια τη μέση από το λάστιχο, κρατάτε στα χέρια σας τις λαβές με τα χέρια τεντωμένα δίπλα στην λεκάνη. Επεκτείνετε τα χέρια σας μέχρι το ύψος των ώμων κρατώντας τον κορμό σας σταθερό και επαναλαμβάνετε.

4. Για τις πιέσεις ώμων ξεκινήστε πατώντας με τα δύο σας πόδια ενωμένα τη μέση του λάστιχου, ενώ κρατάτε στα χέρια τις λαβές. Κρατήστε λυγισμένα τα χέρια στο ύψος των ώμων και τεντώστε προς τα επάνω. Τα λάστιχα θα παραμένουν πάντα μπροστά από τις ωμοπλάτες.


Tags: fitness, woman, tips, now, γυναίκα, χέρια, γυμναστική, σώμα, λάστιχο, ασκήσεις

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)