THE TSIAKKOS

Η καλύτερη σειρά που δεν έχεις δει ακόμα έρχεται από την Ισπανία


Η καλύτερη σειρά που δεν έχεις δει ακόμα έρχεται από την Ισπανία

Είμαι μεγάλος φαν των heist movies. Από το «Τοπ Καπί» μέχρι το «The Thomas Crown Affair» και το «Italian Job» το είδος των
ταινιών με επίκεντρο τους μια ληστεία είναι ίσως το πιο διασκεδαστικό στο Hollywood, αφού συνήθως αποτελείται από ένα κράμα
περιπέτειας, αγωνίας και ανατροπής, ενίοτε πασπαλισμένο με κωμικά στοιχεία. Γι’ αυτό τον λόγο, ήταν αναπόφευκτο να κρατηθώ μακριά από το «Money Heist», την πιο δημοφιλή ξενόγλωσση σειρά στην ιστορία της Netflix. Ναι, καλά διαβάσατε, είπα ξενόγλωσση και πριν μου ξεκινήσετε μα και μου δώστε λίγη προσοχή. Πάταξον μεν, διάβασον δε. Το «La Casa de Papel» έκανε αρχικά πρεμιέρα στο ισπανικό κανάλι Antena 3 σαν μίνι σειρά 9 επεισοδίων διάρκειας 75 λεπτών. Η Netflix αγόρασε τη σειρά, μόνταρε ξανά τα επεισόδια σε διάρκεια 45 λεπτών, δημιουργώντας έτσι 2 μέρη με την τρίτη σεζόν να έρχεται το 2019, και την ανέδειξε σε παγκόσμιο φαινόμενο.

Το «Money Heist» ακολουθεί μια ομάδα 8 ατόμων (ο καθένας με συγκεκριμένες δεξιότητες) υπό τις οδηγίες του Καθηγητή με σκοπό να ληστέψουν το νομισματοκοπείο της Ισπανίας. Η ομάδα παγιδεύεται μέσα στο Royal Mint of Spain για 11 μέρες, προσπαθώντας να τυπώσει 2.4 δισεκατομμύρια ευρώ και να αποδράσει χωρίς να πιαστεί από την αστυνομία και όλες τις μυστικές υπηρεσίες της Ισπανίας. Μαζί τους παγιδευμένοι είναι και 67 όμηροι που κάνουν την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη. Η σειρά είναι ένα μόνιμο «WT* is going on?» με εξαιρετική κορύφωση στο τέλος κάθε επεισοδίου που σε αναγκάζει να δεις το επόμενο όσο πιο γρήγορα γίνεται. Εξαιρετικές ερμηνείες και καταπληκτική σκηνοθεσία συμπληρώνουν ένα φανταστικό σενάριο σε μια φρέσκια πρόταση, χωρίς το σύνηθες αμερικανικό γυάλισμα. Δείτε το, όχι για τίποτε άλλο, απλά όταν σε λίγο καιρό θα σας πρήξουν φίλοι και γνωστοί ρωτώντας «Είδες το Money Heist?» εσείς μπορείτε απλά με ένα μειδίαμα να πείτε «Πφφφφ φίλε ήμουν απ’τους πρώτους που το ανακάλυψα».

Τι συμβαίνει;
Στο «Money Heist» έχεις μια μόνιμη αγωνία για το τι συμβαίνει ενώ στη κυπριακή τηλεόραση έχεις μια απορία για το τι συμβαίνει.Αυτό το εντυπωσιακό σύμπαν του Halloumolywood έχει περισσότερα άλυτα μυστήρια και από το X-files. Το TVOΝΕ μού παίζει εδώ και 3-4 βδομάδες ένα teaser trailer με το Χάρη Αριστείδου να βγαίνει από ένα αμάξι και να πέφτει ένα πλυντήριο πάνω του για να μας αποκαλύψει προχτές ότι πρόκειται για το «Fars Attack» που αν δεν το καταλάβατε από τον τίτλο-μυστήριο πρόκειται για φάρσες! Θα ασχοληθούμε με το σόου την άλλη βδομάδα που θα κάνει πρεμιέρα, προς το παρόν ένα μικρό τιπ: Δεν κάνεις teaser που διαρκεί τόσο καιρό, εκτός και αν είσαι το «Game of Thrones». Γενικά, στην κυπριακή τηλεόραση μάς αρέσει να τραβάμε τα πάντα από τα μαλλιά λες και είμαστε 17χρονες σε Τεχνική Σχολή που στείλαμε φωτογραφία η μια στο γκόμενο της άλλης. Τον ατελείωτο έχει επίσης το φετινό «MasterChef». Ευτυχώς που τελειώνει αυτή τη βδομάδα γιατί χτύπα- χτύπα έγινε η σαντιγί βούτυρο.

Εντάξει, έκανε τηλεθέαση. Τελειώστε το χωρίς να ξεχειλώσει το πράμα ρε φίλε για να πούμε του χρόνου «Δεν μας έβγαλε την ψυχή αυτό το πράμα, ας το δω και φέτος». Επίσης, δεν ξέρω τι συμβαίνει με το «Power of Love» και δεν εννοώ «δεν ξέρω ποιος είναι με ποια ζευγάρι». Γενικά, δεν ξέρω τι συμβαίνει. Τι είναι αυτό το πράμα; Τίποτα, δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα. Δεν έχω καταφέρει να παρακολουθήσω πάνω από 3 λεπτά συνεχόμενα για κανέναν λόγο. Προσπάθησα πάντως. Παρακαλώ την AGB να μας δώσει στοιχεία όσων το παρακολουθούν να τα πάρουμε στον Γενικό Εισαγγελέα να τους απαγορευτεί να ψηφίζουν.


Tags: σειρά, Τσιάκος