NEWS

Quiz: Ποια σταρ παραδέχθηκε ότι φοβάται τα αεροπλάνα;

newsroom must


Τις τελευταίες μέρες, όλο και περισσότερες celebrities, μοιράζονται με τους followers τους προσωπικές τους ιστορίες. Γνωστή Ελληνίδα αποφάσισε να μοιραστεί με τους θαυμαστές της κάτι πολύ προσωπικό.

Ποια λοιπόν επώνυμη εξομολογήθηκε δημόσια τις φοβίες της; Ποια είναι αυτή που μαρτύρησε πως περισσότερο από όλα φοβάται τις πτήσεις;

Ξανθιά. Ηθοποιός. Γνωστή για τον ρόλο της Ντάλιας στην σειρά Παρα Πέντε. Όπως μάλλον όλοι καταλάβατε πρόκειται για την Σμαράγδα Καρύδη.

Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για τη φοβία που είχε με τα αεροπλάνα μέσα από μια ανάρτηση της στο Instagram και εξομολογήθηκε τον τρόπο με τον οποίο ξεπέρασε αυτή τη φοβία, θέλοντας να παροτρύνει όλους τους ανθρώπους να μάθουν να αντιμετωπίζουν ότι τους φοβίζει.

Διαβάστε τι ακριβώς έγραψε:

"ΜΙΚΡΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ"
Άρχισε στην εφηβεία μου. Τότε εμφανίστηκαν όλες μου οι φοβίες. Άλλες έφυγαν μεγαλώνοντας κι άλλες εγκαταστάθηκαν. Από αυτές που με ταλαιπωρήσαν για χρόνια ήταν αυτή για τα αεροπλάνα. Για χρόνια απέφευγα τα ταξίδια προκειμένου να μη ζήσω μια τραγωδία στον αέρα. Τα συμπτώματα της δικής μου τραγωδίας ήταν πάντα τα ίδια. Και τα χειρότερα ήταν στην απογείωση. Το πιο άσχημο, εκείνο το σημείο που ξεκολλάνε οι ρόδες από τη γη και βρίσκεσαι στον αέρα. Εκεί που νιώθεις ότι το αεροπλάνο γίνεται βαρύ, πασχίζει να ανέβει και χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου κι αρχίζει η δύσπνοια, το ανακάτεμα του στομαχιού, η ζαλάδα, οι ιδρωμένος παλάμες και οι μαύρες σκέψεις «Μα τι δουλειά έχω εγώ εδώ πάνω;…είναι τυχαίο που η πτήση από την πτώση διαφέρουν σε ένα μόνο γράμμα;» Και μετά σηκώνεται και νιώθεις λίγο καλύτερα ιδίως όταν βλέπεις να βγαίνουν οι αεροσυνοδοί και προσπαθείς να μαντέψεις από το ύφος τους αν πάνε όλα καλά..; Ή μήπως έχει βλάβη ο κινητήρας επειδή η τουρμπίνα ρούφηξε ένα κοπάδι γλάρους;;; Αποφάσισα λοιπόν ότι έτσι δουλειά δε γίνεται και δε θα αφησω τις φοβίες να κανονίζουν τη ζωή μου κι ότι θα ταξιδεύω. Αποφάσισα ότι το ωραιότερο σημείο θα είναι αυτό της απογείωσης και το λέω στον εαυτό μου καθ' όλη τη διάρκεια που το αεροπλάνο σηκώνεται .Το λέω κανονικά με λέξεις: “πόσο πολύ μ' αρέσει η απογείωση….την λατρεύω την απογείωση”. Και μετά το λέω και λίγο τραγουδιστά: “λα λα λα αγαπώ την απογείωση… σαν την απογείωση δεν έχει λαλαλα Α-ΠΟ-ΓΕΙΩΣΗΗΗΗΗ”! Και ύστερα αρχίζω να τραγουδάω ωραία σαχλά τραγούδια μέχρι να σβήσουν οι φωτεινές ενδείξεις. Από τότε όλα τα σωματικά συμπτώματα εξαφανίστηκαν. Εντελώς. Πάνε οι ιδρωμένος παλάμες, τα τρέμουλα και οι ζαλάδες. Πήρα απλώς την ΑΠΟΦΑΣΗ. Λένε ότι τους φόβους για να τους ξεπεράσεις πρέπει να πηγαίνεις κατά πάνω τους. Να μην τους αποφεύγεις. Νομίζω δε χρειάζεται να τους δώσεις και πολύ σημασία. Μη τους μυθοποιείς. Ο φόβος είναι εκεί και κάνει τη δουλειά του. Κάνε κι εσύ τη δική σου. Προχώρα μπροστά. Ταξιδεύω κι ας φοβάμαι. Άλλωστε θαρραλέος δεν είναι αυτός που δεν τον φοβίζει τίποτα αλλά αυτός που έχει τη γενναιότητα να ζήσει όλα όσα τον κάνουν να τρέμει» και πόσταρε φωτογραφία της πριν ταξιδέψει με αεροπλάνο!

 


Tags: αεροπλάνα, φοβία, Σμαράγδα Καρύδη

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)