ΣΧΕΣΕΙΣ

7 πράγματα που θέλατε να μάθετε για το σεξ, αλλά φοβόσασταν να ρωτήσετε


Ρωτήσαμε τον ειδικό, Δρ. Θάνο Ασκητή και μάθαμε όλα θέλατε να γνωρίζετε για το σεξ, αλλά φοβόσασταν να ρωτήσετε. 

1.Το σεξ μέσα στο νερό είναι επικίνδυνο;
Είναι επικίνδυνο, επειδή μπορεί να πνιγούν δύο άνθρωποι. Και δυστυχώς έχουν αναφερθεί τέτοιες περιπτώσεις. Όσο και αν ακούγεται ακραίο αυτό, όταν επιχειρούμε να κάνουμε σεξ μέσα στο νερό, και κυρίως στη θάλασσα, πρέπει να πατώνουμε. Όταν πατώνουμε, δεν κινδυνεύουμε.

2.Οι γυναίκες αυνανίζονται στον ίδιο βαθμό με τους άντρες;
Όχι, οι άντρες αυνανίζονται περισσότερο. Πάντως, υπάρχουν περίοδοι στη ζωή μιας γυναίκας κατά τις οποίες μπορεί ν’ αυνανίζεται περισσότερο από έναν άντρα. Στον άντρα είναι απλώς πιο σημαντική και πιο αναγκαία αυτή η φάση της εκτόνωσης, ειδικά κατά την περίοδο της εφηβείας. Μόνο τότε ο αυνανισμός θεωρείται υγιής. Αν πάρουμε ένα κορίτσι κι ένα αγόρι στην εφηβεία, θα διαπιστώσουμε ότι ο αυνανισμός είναι πιο συνηθισμένος στο αγόρι, εξαιτίας της τεστοστερόνης αλλά και των στύσεών του οι οποίες του θυμίζουν τη διέγερσή του.

3.Πόσο ασφαλές είναι το πρωκτικό σεξ;
Το πρωκτικό σεξ δεν είναι καθόλου ασφαλές. Είναι η πιο ένοχη πρακτική για μόλυνση από AIDS. Αν θέλουμε να το απολαύσουμε, το πρωκτικό σεξ είναι ασφαλές, μόνο αν γίνεται με συστηματική χρήση προφυλακτικού κάθε φορά που επιχειρείται. Ακόμα και μεταξύ των μόνιμων συντρόφων πρέπει να χρησιμοποιείται προφυλακτικό, διότι ο πρωκτός είναι γεμάτος μικρόβια και κυρίως κολοβακτηρίδια τα οποία περνούν στην ουρήθρα του άντρα και μπορούν να προκαλέσουν από ουρηθρίτιδα και προστατίτιδα, μέχρι ακόμα και στείρωση.

4.Τι πρέπει να προσέχουν άντρες και γυναίκες γι’ ασφαλή στοματικό έρωτα;
Αρχικά, θα πρέπει να διευκρινίσουμε πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος κατά την άσκηση του στοματικού έρωτα, εκτός και αν γίνει κατάποση του σπέρματος με αρκετή ποσότητα αίματος. Το αίμα μπορεί να προκύψει π.χ μετά από ρήξη αιμοφόρων αγγείων στην περιοχή του προστάτη ή σε μικρά αγγεία της ουρήθρας. Τότε, μπορεί να υπάρξει κίνδυνος για μετάδοση AIDS και διάφορων μορφών ηπατίτιδας. Γενικά, το στόμα δεν εγκυμονεί κινδύνους. Πολύς κόσμος φοβάται σεξουαλικές πρακτικές με το στόμα, γιατί θεωρεί ότι μ’ αυτό τον τρόπο μπορούν να μεταδοθούν διάφορες μολύνσεις. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι το στόμα μας να είναι υγιές. Να μην υπάρχει πρόβλημα στα δόντια, κάποια φλεγμονή στη στοματική κοιλότητα ή κάποια ανοιχτή πληγή.

5.Το μέγεθος τελικά μετράει;
Όχι, δε μετράει, αρκεί να είναι φυσιολογικό. Αν δεν είναι φυσιολογικό, μετράει. Αν υπάρχει μικροφαλλία, που σημαίνει ότι ένα πέος είναι κάτω από 10, 11 εκατοστά, πιθανότατα να δημιουργηθούν προβλήματα κατά τη σεξουαλική επαφή. Από εκεί και πέρα ό,τι έχει να κάνει με το μέγεθος του πέους είναι μύθος και αυτό πρέπει να το ξέρουμε όλοι μας. Δηλαδή ένα πέος φυσιολογικό, που κυμαίνεται από 12 έως 15 εκατοστά, είναι ένα πέος που βρίσκεται στο μέσο όρο και μπορεί να ικανοποιήσει απόλυτα μια γυναίκα. Για να το κάνουμε πιο παραστατικό, είτε ένας άντρας έχει πέος που είναι 12 εκατοστά είτε έχει ένα 22 εκατοστών η γυναίκα θα βιώσει τον ίδιο οργασμό. Πιο πολύ το μέγεθος του πέους έχει να κάνει με τις φαντασιώσεις μας, το μυαλό μας, την… περηφάνια του αντρικού πληθυσμού και το θαυμασμό των γυναικών.

6.Μπορεί μια γυναίκα να φτάσει σε οργασμό με πρωκτικό σεξ;
Η απάντηση είναι «ναι», βεβαίως και μπορεί να φτάσει. Ο πρωκτός ο ίδιος όμως δεν έχει οργασμική κορύφωση. Ο πρωκτός έχει νευρικές απολήξεις και στα δύο φύλα, δηλαδή μπορεί να φέρει οργασμό και στα δύο φύλα. Όταν τώρα μια γυναίκα νιώθει ηδονή, καθώς διεγείρεται διαμέσου του πρωκτού, η οργασμική της κορύφωση είναι αντανακλαστικού τύπου: μεταδίδεται νευρογενώς από την περιοχή του πρωκτού στην κλειτορίδα ή τον κόλπο.

7. Η χρήση τροφίμων κατά τη διάρκεια του σεξ κρύβει κάποιο πρόβλημα;
Οτιδήποτε μας ερεθίζει στο ερωτικό παιχνίδι είναι θετικό. Αρκεί προφανώς να μην απειλεί την υγεία. Αυτό ισχύει και για τα τρόφιμα.

Δρ. Θάνος Ε. Ασκητής Νευρολόγος 
Ιατρικό Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας Θάνου Ασκητή
Αθαλάσσας 62, Στρόβολος, Λευκωσία
Τηλ.: 22459555
www.askitis-cy.com 
Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας
Δευτέρα-Παρασκευή 12.00-16.00
Τηλέφωνο 77.77.28.77

 


Tags: σεξ, σχέσεις, ομορφιά, ζευγάρι, γυναίκα, στάση, σχέση, άντρας, απιστία, άπιστος, άντρας, λόγοι, σύγχρονη σχέση, swinger, αυνανισμός, pansexual, οργασμός, καλοκαίρι, sex toys, αγάπη

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)