ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

3 εναλλακτικοί τρόποι άσκησης που θα σας συναρπάσουν!

Μυρτώ Τριχείλη


Βιώνοντας την εποχή του γυμναστηρίου, της σωστής διατροφής και της ανάγκης για μεθοδευμένη άσκηση, είναι ωφέλιμο να βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση για αναζήτησή νέων τρόπων προπόνησης που θα ανανεώσουν τη διάθεση μας και θα δυναμώσουν το σώμα μας.

1. Ένα ευεργετικό μείγμα χορού και πολεμικής τέχνης, η capoeira είναι ένας έξυπνος και χαλαρωτικός τρόπος να δυναμώσετε το κέντρο του σώματος σας και να προσεγγίσετε με θετική ενέργεια το εύρος των κινήσεων που το σώμα σας μπορεί πραγματικά να κάνει. Με τη βοήθεια του ρυθμού, της ροής της κίνησης και τον απλό νόμο της βαρύτητας η capoeira είναι μια αρμονική και ιδιαίτερη μέθοδος, που αν την επιλέξετε, θα σας βοηθήσει να ξεφύγετε λίγο από την καθημερινότητα σας.

2. Κλασικός, έντονος και ισορροπημένος τρόπος άσκησης το μπαλέτο μπορεί να θεωρηθεί μια από τις ισχυρότερες βάσεις στη χορευτική εκπαίδευση αλλά και ένας εξαιρετικός τρόπος να γυμνάζεστε συνδυαστικά ολόκληρο το σώμα σας. Ίσως χρειαστεί αρχικά αρκετή υπομονή και επιμονή για να μπείτε στα εντυπωσιακά βήματα και τις περίπλοκες ασκήσεις (κυρίως εάν είστε αρχάριοι), αλλά ο ορισμός αυτής της ιστορικής χορευτικής μεθόδου υπόσχεται δυνατή, σωστή στάση του σώματος και ενίσχυση του συνολικού μυϊκού συστήματος με τη συνοδεία πλούσιων μουσικών ακουσμάτων.

3. Το μάθημα των ακροβατικών μπορεί να ποικίλει και να διαφέρει από στούντιο σε στούντιο, αποτελεί όμως αναμφίβολα μια ζωηρή, δυναμική και εναλλακτική μορφή άσκησης που αξίζει να τραβήξει την προσοχή σας. Βασισμένο κυρίως στις στηρίξεις του σώματος το σύστημα των ακροβατικών θα γίνει ο καλύτερος σας σύμμαχος εάν επιθυμείτε να δυναμώσετε την κοιλιά και τα χέρια σας. Ανεξάρτητα όμως από την έντονη μυϊκή προσπάθεια που καταβάλλεται και τον έντονο ρυθμό της άσκησης, τα ακροβατικά είναι ένα ανέμελο και παιχνιδιάρικο μάθημα που θα σας φτιάξει τη μέρα.


Tags: γυμναστική, υγεία, fitness, health, workout

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)