ΟΜΟΡΦΙΑ

5 λάθη στο μακιγιάζ που πρέπει να αποφεύγετε


Συγκεντρώσαμε τις πιο λανθασμένες συνήθειες της καθημερινής μας ρουτίνας ομορφιάς και για κάθε μια από αυτές σας προτείνουμε την εναλλακτική λύση που θα σας απαλλάξει από τις αρνητικές τους συνέπειες.

  • Μη δοκιμάζετε το foundation στο πίσω μέρος της παλάμης σας. Σας έχει τύχει να δοκιμάσετε τη βάση του μακιγιάζ που σκοπεύετε να αγοράσετε στο πίσω μέρος της παλάμης σας για να δείτε εάν το χρώμα ταιριάζει με την επιδερμίδα σας; Επιστρέφοντας σπίτι, σίγουρα θα διαπιστώσατε ότι το χρώμα είναι δύο με τρεις τόνους πιο σκούρο από αυτό που περιμένατε. Το καλύτερο θα ήταν να δοκιμάσετε το χρώμα στο πιγούνι σας.
  • Ένα μόνο χρώμα concealer δεν είναι αρκετό. Είναι γνωστό ότι για να φωτίσουμε το πρόσωπό μας χρειάζεται να εφαρμόσουμε ένα κονσίλερ μέχρι και δύο τόνους πιο ανοικτό από το χρώμα της επιδερμίδας μας. Για να εξομαλύνετε, λοιπόν, τη διαφορά με το υπόλοιπο μακιγιάζ, καλό θα ήταν να προμηθευτείτε ένα άλλο concealer στο χρώμα της επιδερμίδας, ώστε το αποτέλεσμα να είναι όσο πιο φυσικό γίνεται. 
  • Μη χρησιμοποιείτε υπερβολική πούδρα. Η υπερβολική δόση πούδρας κατακάθεται στις γραμμές του προσώπου σας, τονώνει περισσότερο τις ρυτίδες σας κι αυτό έχει, φυσικά, αποτέλεσμα να φαινόμαστε μεγαλύτερες. Εφαρμόστε μια ελαφριά στρώση πούδρας μόνο στο κέντρο του μετώπου σας, στη μύτη και το πιγούνι σας. Με αυτό τον τρόπο θα πετύχετε ένα μεγαλύτερης διάρκειας αποτέλεσμα που δεν προδίδει τη διαδικασία του μακιγιάζ σας.
  • Μη δώσετε υπερβολική λάμψη στο πρόσωπό σας. Εάν προσπαθήσετε να δημιουργήσετε ένα μακιγιάζ με πολλή γυαλάδα, προσθέτοντας highlights στο πρόσωπό σας, το μόνο που θα πετύχετε είναι να λάμπετε αφύσικα, ακόμη και σε περιβάλλοντα που δεν είναι αναμενόμενο. Το σωστό μακιγιάζ είναι αυτό που φαίνεται φυσικό, χωρίς πολλές επιτηδεύσεις. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι απλά να προσθέσετε highlights μόνο στις γωνιές του προσώπου σας, εκεί δηλαδή που θα κάνει τη διαφορά.
  • Πείτε «όχι» στο υπερβολικό eyeliner.Προφανώς, όλες αγαπάμε το άιλαϊνερ, αφού κάνει τα μάτια μας να μοιάζουν μεγαλύτερα. Ωστόσο, το υπερβολικό eyeliner μπορεί να φέρει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα: να κάνει το βλέμμα μας να μοιάζει μικρό και αδιάφορο. Το επιθυμητό αποτέλεσμα θα το πετύχετε εφαρμόζοντας μια πολύ λεπτή γραμμή, την οποία θα «μουντζουρώσετε» με μια ελαφρώς πιο ανοικτή σκιά.

Tags: ομορφιά. υγεία, λάθη , μακιγιάζ, γυναίκα, καλοκαίρι

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)