ΣΧΕΣΕΙΣ

Τέρμα τα ταμπού: Μάθετε τα πάντα για τον γυναικείο οργασμό


Με αφορμή την Παγκόσμια μέρα οργασμού (8 Αυγούστου), στο μικροσκόπιο μας βάζουμε όλα όσα αφορούν αυτή την πολύπλοκη «λειτουργία». Ο οργασμός κάθε γυναίκας μπορεί να είναι μοναδικός (μία και μόνο οργασμική κορύφωση), πολλαπλός (πολλοί μικροί οργασμοί που ακολουθούνται από έναν κορυφαίο), καθώς και διακοπτόμενοι (κορυφώνουν σταδιακά αλλά διακόπτονται, κορυφώνουν πάλι και διακόπτονται ξανά). Κάθε γυναίκα διεκδικεί και φαντασιώνεται τον οργασμό που θα κερδίσει με τον σύντροφό της. Ποια όμως είναι η στάση του, η σκέψη του και η συμπεριφορά του αναφορικά με την οργασμική της κορύφωση;

Καθώς η γυναίκα ως σύνολο αποτελεί έναν περίπλοκο οργανισμό, κατά γενική ανδρική ομολογία, ειδικοί και σύντροφοι προσπαθούν να αναλύσουν και να κερδίσουν τον πολυπόθητο οργασμό της. Η επιβεβαίωση και η επιβράβευση για τον άνδρα έρχονται ύστερα από κάθε επιτυχημένη σεξουαλική επαφή που ολοκληρώνεται με τον οργασμό της γυναίκας. Πρόκειται για ένα δώρο προς εκείνον που προσπαθεί να τη γοητεύσει, να την κατακτήσει. Βασισμένοι σε έρευνες και εμπειρίες, θεωρούμε γεγονός πως κάθε οργασμός της συντρόφου του ενισχύει το εγώ του.

Εκείνος που θα της προσφέρει την κορύφωση θα κατακτήσει και τον τίτλο του καλού εραστή, κάτι που είναι απαραίτητο για να συμπληρωθεί η εικόνα του τέλειου άνδρα-συντρόφου. Η κορύφωσή της είναι ένα θέμα που απασχολεί και δημιουργεί συχνά άγχος και στους δύο. Ο άνδρας, θέλοντας να νιώσει ικανός, ξεχωριστός και μοναδικός εραστής, προσπαθεί να φτάσει τη σύντροφό του σε οργασμό με κάθε τρόπο.

Δεν είναι λίγοι οι άνδρες που πιστεύουν πως προσφέροντας την οργασμική κορύφωση στη σύντροφό τους θα την κινητοποιήσουν να είναι και εκείνη με τη σειρά της πιο δοτική προς το πρόσωπό τους. Ερευνες αποδεικνύουν πως τα ζευγάρια που βαθμολογούν με υψηλό βαθμό τη σεξουαλική τους ζωή έχουν αμφότεροι οργασμό και αυτό τους ωθεί στην πιο έντονη και συχνή σεξουαλική δραστηριότητα, κάτι που τους προσφέρει και υψηλότερο επίπεδο ποιότητας ζωής. Η δυσκολία που αντιμετωπίζουν αρκετές γυναίκες να φτάσουν σε οργασμό κάνει τον σύντροφό τους να αναρωτιέται τι δεν έκανε σωστά.

Η ουσιαστική επικοινωνία των συντρόφων θα φέρει τη γυναίκα πιο κοντά στον οργασμό της και αυτός θα αυξάνει την επιθυμία και την απόλαυση του ζευγαριού. Συνεπώς, ο άνδρας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο γα τον οργασμό της γυναίκας και αντιστρόφως.

Το μεγάλο ταμπού
Οσο διαφορετικές είναι οι γυναίκες μεταξύ τους, τόσο διαφορετικοί και οι οργασμοί που φαντασιώνονται και βιώνουν. Και είναι γεγονός ότι η μοναδικότητα του οργασμού ενισχύει και το μυστήριο που υπάρχει γύρω απ’ αυτόν. Από τη σωματική και την ψυχολογική του διάσταση έως τις αντιλήψεις και τους μύθους που συνδέονται με τον πολυπόθητο και εκρηκτικό οργασμό υπάρχουν πληροφορίες που ενδεχομένως να μπερδεύουν τις γυναίκες και να προκαλούν αντιλογίες ανάμεσα στους ειδικούς.

Τι είναι ο οργασμός
Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει συγκεκριμένος ορισμός που να είναι αποδεκτός παγκοσμίως και να περιλαμβάνει τη βιολογία, την ψυχολογία καθώς και τον συνδυασμό τους. Γνωρίζουμε, παρ' όλα αυτά, ότι ως διαδικασία ξεκινά από τον εγκέφαλο και καταλήγει στα γεννητικά όργανα. Η γυναίκα από το πρώτο στάδιο της επιθυμίας ξυπνά σωματικά και ψυχικά απαντώντας στα σεξουαλικά ερεθίσματα που υπάρχουν και πολλαπλασιάζονται στο στάδιο που ακολουθεί, αυτό της διέγερσης.

Πώς είναι το σώμα της γυναίκας τη στιγμή του οργασμού;
Tο σώμα της προετοιμάζεται, υπάρχει κολπική εφύγρανση, σφίγγουν οι μύες και αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος στο στήθος και τα γεννητικά όργανα. Ακολουθεί η φάση πλατό, όπου είναι το οργασμικό οροπέδιο, κατά το οποίο τα εσωτερικά και εξωτερικά γεννητικά όργανα διογκώνονται όπως και το στήθος της. Τότε είναι που ο κόλπος εσωτερικά διαστέλλεται και φουσκώνει, ενώ εξωτερικά είναι όσο χρειάζεται ελαστικός με σκοπό να υποδεχτεί το πέος του συντρόφου της (αυτός είναι και ο λόγος που το μήκος του πέους δεν παίζει ρόλο).

Μετά το πλατό, λοιπόν, είναι το στάδιο του οργασμού όπου το σώμα «απελευθερώνεται» καθώς οι μύες χαλαρώνουν και το αίμα δεν είναι συγκεντρωμένο μόνο στη γεννητική περιοχή και το στήθος. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη διάρκεια οργασμού, όμως είναι κατά κανόνα μεγαλύτερη από τη διάρκεια του ανδρικού. Τελικώς, η γυναίκα εισέρχεται στο στάδιο της χαλάρωσης, όπου το σώμα της πλέον επιστρέφει στη φυσιολογική κατάσταση.

Στο στάδιο αυτό η κλειτορίδα εξακολουθεί να είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητη καθώς έχει περάσει από την αδράνεια στον πλήρη ερεθισμό και τώρα ξανά στην αδράνεια. Αντίθετα με τον άνδρα, η γυναίκα είναι ικανή να βιώσει και έναν ακόμη οργασμό αμέσως μετά. Η ολοκλήρωση κάθε σεξουαλικής επαφής με την οργασμική κορύφωση της γυναίκας είναι μύθος. Πρόκειται για μια σύνθετη διαδικασία που μπορεί να διακοπεί ή να επηρεαστεί από διάφορους παράγοντες (άγχος, κατάθλιψη, μια τραυματική εμπειρία, φοβίες, κακές διαπροσωπικές σχέσεις) και τελικά η γυναίκα να μην κορυφώσει.


Tags: σεξ, σχέσεις, ομορφιά, ζευγάρι, γυναίκα, στάση, σχέση, άντρας, απιστία, άπιστος, άντρας, λόγοι, σύγχρονη σχέση, swinger, αυνανισμός, pansexual, οργασμός, καλοκαίρι, sex toys, αγάπη, ερωτικές ταινίες, πορνό

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)