ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ηome Stretch: 3 ευεργετικές διατάσεις που θα ανακουφίσουν τα πόδια σας


Οι διατάσεις, ή αλλιώς stretching, είναι ασκήσεις που σχεδιάστηκαν με σκοπό την ανάπτυξη της μυϊκής ευλυγισίας, της ελαστικότητας και της αρθρικής ευκαμψίας. Ο λόγος που καθιστά το stretching αναντικατάστατο κομμάτι της καθημερινότητας μας είναι γιατί οι περισσότεροι από εμάς καταπονούμε το σώμα μας από ορθοστασία, κακή στάση ή υπερβολική κίνηση. Για να ξεκουράσουμε, λοιπόν, ένα από τα πιο σημαντικά σημεία του σώματος μας, τα πόδια μας, συγκεντρώσαμε τρεις ανακουφιστικές διατάσεις για τις μεγαλύτερες μυϊκές ομάδες:

  1. Πάρτε ένα στρώμα γυμναστικής και πάρτε τη θέση της γονάτισης. Προβάλλετε το αριστερό πόδι λυγισμένο μπροστά από το σώμα σας, με το δεξί πόδι να μένει στο στρώμα και να έχει σαν σημείο στήριξης το γόνατο. Ο κορμός γέρνει λίγο μπροστά ώστε το δεξί χέρι να ακουμπήσει πάνω στο στρώμα. Το αριστερό χέρι στηρίζεται πάνω στον αριστερό μηρό. Με ήπιες κινήσεις πιέστε την λεκάνη προς το έδαφος, έχοντας σαν στόχο να φτάσετε στο χαμηλότερο σημείο. Επαναλάβετε την άσκηση 2-3 φορές για το κάθε πόδι εναλλάξ.
  2. Καθίστε στο στρώμα της γυμναστικής σας και τεντώστε μπροστά το αριστερό σας πόδι. Το δεξί πόδι παραμένει λυγισμένο στο πλάι και ακουμπάει πάνω στο στρώμα. Κάντε σιγά-σιγά δίπλωση του κορμού μπροστά και πιάστε το πόδι σας, είτε από την γάμπα σας, είτε από την μύτη του ποδιού. Τραβήξτε τον κορμό σας να φτάσει στο χαμηλότερο σημείο που μπορείτε. Μόλις νιώσετε σε αυτά τα σημεία ένα ελαφρύ "τράβηγμα" στον μηριαίο δικέφαλο και γαστροκνήμιο, μείνετε για 10 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε τις ασκήσεις 2-3 φορές εναλλάξ για το κάθε πόδι.
  3. Ξαπλώστε στο στρώμα της γυμναστικής με την πλάτη και φέρτε το δεξί γόνατο στο στήθος, αφήνοντας το αριστερό στο έδαφος τεντωμένο. Με το αριστερό χέρι πιέστε το λυγισμένο πόδι από την άρθρωση του γονάτου προς τα αριστερά, ώστε να ακουμπήσει στο έδαφος. Το δεξί παραμένει στο έδαφος τεντωμένο στην δεξιά πλευρά. Στην διάρκεια της πίεσης του δεξιού ποδιού προς το έδαφος θα αισθανθείτε ένα τέντωμα στον δεξιό απαγωγό. Μόλις φτάσει το δεξί πόδι στο έδαφος, τότε θα νιώσετε τη διάταση. Μείνετε για 10 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε την άσκηση 2-3 φορές εναλλάξ για το κάθε πόδι.

Tags: γυμναστική, διάταση, γυναίκα, woman, streatch, now, female, body, workout, relax

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)