ΥΓΕΙΑ

Φυσικές συνταγές και ''κόλπα'' για να απαλλαγείτε από το hangover


Η αλήθεια είναι θα κάναμε τα πάντα για να "θεραπεύσουμε" το hangover, ειδικά τις μέρες που τα επίπεδα αλκοόλ κινούνται σε υψηλά επίπεδα. Από την άλλη, δε θέλουμε να καταφύγουμε στο φαρμακείο της γειτονιάς μας και να καταφύγουμε σε κάτι μη-φυσικό που θα επιβαρύνει τον οργανισμό μας. Τι κάνουμε; Αυτές οι σπιτικές συνταγές και οι έξυπνες λύσεις θα μας βοηθήσουν να "σταθούμε" στα πόδια μας...

 • Καφές
  Για να αντιμετωπίσετε την αφυδάτωση που προκαλεί το αλκοόλ, χρειάζεστε άφθονα υγρά και ο καφές μπορεί να σας προσφέρει ένα μέρος από αυτό. Δε λέμε ότι ο καφές θα θεραπεύσει το hangover αλλά σίγουρα θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα. Για αυτό μη μένετε απλά στον καφέ, αλλά καταναλώστε άφθονο νερό ή τσάι από βότανα για να συμπληρώσετε τα επίπεδα των υγρών που σας λείπουν.
 • Βιταμίνη-Β
  Μία από τις παρενέργειες του αλκοόλ είναι το "στέγνωμα" του οργανισμού από τα αποθέματα της συγκεκριμένης βιταμίνης, η αναπλήρωση των οποίων θα σας κάνει να αισθανθείτε γρήγορα καλύτερα. Μπορεί να είναι κάποιο δυναμωτικό φαγητό με όσπρια, πράσινα, λαχανικά και πρωτεΐνη ή απλά ένα μπολ με δημητριακά ολικής άλεσης χωρίς γάλα.
 • Μέλι & Λεμόνι
  Η πιο απλή συνταγή για να αναπληρώσετε τα υγρά και τα σάκχαρα, που έχει χάσει ο οργανισμός σας είναι αυτή: Ζεστό νερό με μέλι και δυο σταγόνες λεμόνι. Εάν δεν σας αρέσει το μέλι και προτιμάτε λευκή ζάχαρη, καταπιέστε τον εαυτό σας γιατί το μέλι περιέχει φρουκτόζη. Ένα συστατικό που βοηθά στην γρήγορη μείωση των επιπέδων του αλκοόλ στο αίμα.
 • Μπανάνα
  Όσο εσείς καταναλώνατε αλκοόλ, τόσες δόσεις του κάλιου εγκατέλειπαν ταχύρρυθμα τον οργανισμό σας. Η μπανάνα θα σας δώσει ένα μίγμα σύνθετων υδατανθράκων βραδείας δράσης, κάτι που σημαίνει ότι είναι λιγότερο πιθανό να χάσετε την ενέργειά σας μέσα στην ημέρα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ξεφλουδίζετε μια μπανάνα και να τη φάτε.

Tip: Συχνά παραβλέπουμε το πόσο μπορεί να βοηθήσει ο ύπνος στην αντιμετώπιση του hangover. Λίγη ώρα ανάπαυσης γύρω στα 15-30 λεπτά θα σας ηρεμήσουν και θα βοηθήσουν στη συγκέντρωση σας.


Tags: υγεία, γυναίκα, συνταγές, tips, συμβουλές, woman, hangover, health, mood, food

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)