ΤΑΞΙΔΙ

Το νησί των Κυκλάδων που εκθειάζουν τα ξένα μέσα


Σε πόλο έλξης διεθνών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και έγκριτων bloggers ανά την υφήλιο έχει αναδεχθεί το γραφικό νησί των Κυκλάδων εφέτος, ως αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών και συντονισμένων ενεργειών της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ιητών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τη στήριξη των επαγγελματιών και της εταιρίας Τουριστικού Marketing Remake.

Την αρχή έκανε το « CNN Travel » με τον εμπνευσμένο δημιουργό του αφιερώματος για τα καλύτερα μέρη της Ελλάδας να δηλώνει πως «κανένα νησί δεν ταυτίζεται περισσότερο με το ξέγνοιαστο και ηλιόλουστο καλοκαίρι της Ελλάδας, από την Ίο». Ακολούθησαν τα άκρως κολακευτικά άρθρα των Βρετανικών «κολοσσών» της ενημέρωσης, « Independent » και « Evening Standard » που αριθμούν εκατομμύρια αναγνώστες, εντός και εκτός Μ. Βρετανίας να μιλούν για το «ανερχόμενο αστέρι των Κυκλάδων» και να τονίζουν πως «στην Ίο δεν είναι πολυτέλεια να βρει κανείς το δικό του σημείο για να απολαύσει το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα, χωρίς την αναπόφευκτη πολυκοσμία άλλων Ελληνικών προορισμών».

Τον λόγο για «τα ηλιοβασιλέματα που χάνονται στα γαλαζοπράσινα νερά της Ίου» είχε στη συνέχεια το « Nautical Channel », με ένα αξέχαστο επεισόδιο που συνεχίζει να προβάλλεται στο διεθνές δίκτυο και να «ταξιδεύει» 25.000.000 λάτρεις του θαλασσίου Τουρισμού από 40 χώρες, έπειτα από πολύμηνη προσπάθεια για τη διασφάλιση της  παρουσίας τηλεοπτικού συνεργείου το καλοκαίρι στην Ίο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Tags: Ίος, Κυκλάδες, ξένα μέσα ενημέρωσης