ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Stretching: Πώς να χαλαρώσετε το πάνω μέρος του σώματος σας


Η χαλάρωση είναι ένα από τα κυριότερα ευεργετικά αποτελέσματα των διατατικών ασκήσεων. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί όταν η μυϊκή ένταση παρατείνεται για μεγάλα χρονικά διαστήματα, μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες ανεπιθύμητες καταστάσεις. Παράλληλα οι μυϊκές διατάσεις, αποτελούν μια ευκαιρία για σκέψη, αυτοσυγκέντρωση, επαφή με το σώμα και δίνουν τη δυνατότητα επίγνωσης των ορίων του σώματός. Το σπουδαιότερο απ’ όλα είναι ότι προϋποθέτουν ελάχιστο εξοπλισμό μπορούν να εκτελεστούν πρακτικά σε οποιοδήποτε χώρο.

Παρακάτω θα βρείτε μια σειρά διατάσεων για τις βασικότερες μυϊκές ομάδες του πάνω μέρους του σώματος σας.

1. Αυχένας: Σταθείτε όρθιοι με τα πόδια ανοιχτά περίπου στο άνοιγμα των ώμων και τα πέλματα παράλληλα. Τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα για την προστασία της μέσης. Τα χέρια χαλαρά κρέμονται στα πλαϊνά του κορμού. Ήπια γείρετε το κεφάλι στο πλάι προς την μια πλευρά για να αισθανθείτε το τέντωμα στην άλλη πλευρά του λαιμού. Στο σημείο αυτό κρατείστε για λίγα δευτερόλεπτα και επαναλάβετε την άσκηση 2-3 φορές εναλλάξ.

2. Ώμοι-Στήθος: Από την θέση της γονάτισης φέρτε το κορμό μπροστά ακουμπώντας το δεξί χέρι τεντωμένο στο έδαφος. Πιέστε τον δεξιό ώμο προς το έδαφος ενώ παράλληλα ο αριστερός με μικρή στροφή του κορμού σηκώνεται προς τα πάνω. Το αριστερό χέρι ακουμπάει βοηθητικά στο έδαφος, αλλά είναι λυγισμένο αφού έτσι διευκολύνεται πιο πολύ η πίεση του δεξιού χεριού. Τη στιγμή που θα νιώσετε ένα ελαφρύ "τράβηγμα" στην δεξιά πλευρά του στήθους στο άνω μέρος κρατείστε για λίγα δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε την άσκηση 2-3 φορές για το κάθε μέρος του στήθους εναλλάξ.

3. Χέρια: Για τους τρικέφαλους σας φέρτε το δεξί χέρι πάνω από το κεφάλι και λυγίστε το πίσω προς τον αυχένα. Το αριστερό χέρι έρχεται πάνω από το κεφάλι λυγισμένο και με την παλάμη σας πιέστε προς τα κάτω τον λυγισμένο αγκώνα του δεξιού χεριού. Πιέστε μέχρι αισθανθείτε ένα ελαφρύ τέντωμα στον μυ, που είναι στο πίσω μέρος του βραχίονα (μπράτσο), τον τρικέφαλο. Μείνετε για λίγα δευτερόλεπτα και επαναλάβετε την άσκηση 2-3 φορές για το κάθε χέρι εναλλάξ.

4. Πλάτη: Ενώ βρίσκεστε σε όρθια θέση φέρτε και τα δυο σας χέρια στην πρόταση στο ύψος του στήθους. Ενώστε τα πιάνοντας με την μια παλάμη το άλλο χέρι. Πιέστε προς τα μέσα το στήθος ενώ ταυτόχρονα καμπουριάστε την πλάτη μέχρι να αισθανθείτε ένα ελαφρύ τέντωμα. Μείνετε για 10 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε την άσκηση 2-3 φορές.


Tags: διάταση, άσκηση, γυναίκα, σώμα, υγεία, fitness, woman, health, body, fit, gym, workout

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)