ΟΜΟΡΦΙΑ

5 βασικά tips για την τέλεια γραμμή eyeliner

Σταύρη Φράγκου


Το eyeliner πρωταγωνιστεί ξανά και αυτή τη σεζόν, αφού είναι ένα τα αγαπημένα προϊόντα μακιγιάζ που χρησιμοποιούν σχεδόν καθημερινά οι γυναίκες στο μακιγιάζ τους. Η χρήση του eyeliner είναι σαν να δοκιμάζετε ένα ζευγάρι ψηλά τακούνια. Η πρώτη φορά είναι δύσκολη αλλά το αποτέλεσμα εντυπωσιακό. Απογειώνει την ένταση του βλέμματός σας ακόμα και αν έχετε ένα πολύ διακριτικό μακιγιάζ, το eyeliner είναι ικανό να χαρίσει δυναμισμό στην εικόνα σας. Μπορεί άψογα να συνδυαστεί με σκιές κάθε απόχρωσης αρκεί να γνωρίζετε τα μυστικά για το σωστό τρόπο εφαρμογής του.

Το μυστικό
Ο στόχος του eyeliner, όπως καταδεικνύει και το όνομά του, είναι να τονίσει τα μάτια για πιο σέξι βλέμμα. Αν το παρακάνετε ή αν βάλετε και στο κάτω βλέφαρο τα μάτια σας θα φαίνονται πιο μικρά.

5 βασικά tips για να έχεις τέλειο αποτέλεσμα:
1. Αρχικά βάλτε λίγο concealer ή πούδρα στο επάνω και κάτω βλέφαρο, ώστε να κρατήσει για πολλές ώρες το eyeliner.
2. Για να δώσετε ένα πιο έντονο σχήμα στα μάτια, τοποθετήστε eyeliner σε όλο το μήκος του βλεφάρου ανεβάζοντας στο τέλος την κλίση προς τα πάνω. Αρχίστε τη γραμμή από την εσωτερική γωνία του ματιού και προς τα έξω.
3. Αποφύγετε το σκούρο eyeliner στο κάτω βλέφαρο γιατί τείνει να μικραίνει το μάτι. Ένα φωτεινό μολύβι ή σβησμένη σκιά μπορεί να φέρει καλύτερο αποτέλεσμα.
4. Αν τραβήξετε μια γραμμή με μολύβι και την σβήσεις με το πινέλο του eyeliner, θα πετύχετε το ίδιο αποτέλεσμα χωρίς να μοιάζει το look πολύ σκληρό.
5. Προσπαθήσετε να περάσετε τη γραμμή του ακριβώς πάνω από τη γραμμή των βλεφάρων, ώστε να μην υπάρχει καθόλου κενός χώρος ανάμεσα στις βλεφαρίδες και τη γραμμή του eyeliner. Όσο πιο κοντά τοποθετήσετε το eyeliner στη γραμμή των βλεφαρίδων τόσο πιο άψογο αποτέλεσμα θα έχετε.

Going light?
Το πάχος της γραμμής του eyeliner συνδέεται απόλυτα με το πόσο μοντέρνα, ροκ, ή έντονη θέλετε να είναι η εμφάνισή σας. Αν επιθυμείτε μια πιο δυνατή εμφάνιση προσπαθήστε να κάνετε τη γραμμή αρκετά παχιά, αλλά χωρίς να ξεπερνά την εξωτερική γωνία του φρυδιού. Αλλιώς, το μακιγιάζ σας θα είναι ιδιαίτερα υπερβολικό. Για ένα πιο ροκ βλέμμα απλώστε το eyeliner στο κάτω μέρος του ματιού, περνώντας μια λεπτή γραμμή χωρίς να το παρακάνετε ειδικά αν έχετε μικρά μάτια. Όσο αφορά την κατηγορία των γυναικών που ακολουθούν τις τάσεις της μόδας μπορούν να δοκιμάσουν το eyeliner με χρώμα. Για τις τολμηρές υπάρχουν και άλλα χρώματα εκτός από το μαύρο, όπως το μπλε, πράσινο και το μωβ. Ειδικά, αν τα μάτια σας είναι γαλάζια ή πράσινα… θα είναι ιδανικό!


Tags: beauty, eyeliner, love, woman, face, makeup , μακιγιάζ, ομορφιά, γυναίκα

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)