ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Φανή Παπαμιχαήλ «Θα δείτε πολλά νέα πράγματα στο Movie Time»


Η Φανή Παπαμιχαήλ, την οποία βλέπουμε στην εκπομπή «Movie Time» κάθε Παρασκευή στις 18:30 στο ΡΙΚ2 και ακούμε κάθε μεσημέρι στο Love FM 100.7, μάς μιλάει για κινηματογράφο και μουσική.

Συνέντευξη στον Παύλο Χατζηλοϊζου για το περιοδικό Τηλεώρες

Σε βλέπουμε για δεύτερη χρονιά στην εκπομπή «Movie Time». Πώς νιώθεις γι’ αυτό;
Το «Movie Time» είναι κάτι που αγαπώ πολύ, οπότε με μεγάλη μου χαρά συμφώνησα κι εγώ να συνεχίσουμε για δεύτερη χρονιά. Λοιπόν, φέτος μπορώ να σού πω ότι κυλάει ακόμα πιο ευχάριστα η διαδικασία του γυρίσματος, ίσως γιατί αγαπήσαμε και εμείς ως ομάδα περισσότερο την εκπομπή αλλά και δέσαμε πολύ και επικοινωνούμε. Είναι πολύ σημαντική η ομάδα που κρύβεται πίσω από μια επιτυχία, γιατί αυτή είναι υπεύθυνη ουσιαστικά για το αποτέλεσμα.

Θα δούμε κάτι νέο στην εκπομπή σε σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν;
Σίγουρα θα δείτε πολλά καινούργια πράγματα στην εκπομπή μας φέτος. Αυτή τη σεζόν με ενθουσιασμό υποδεχτήκαμε τον Ανδρέα Μαλάη στην αρχισυνταξία. Ο Ανδρέας γνωρίζει πολλά για τον κινηματογράφο, έχει έντονη άποψη και προσθέτει πολλά υπέροχα ένθετα κάθε εβδομάδα που ντύνουν όμορφα την εκπομπή και εκπλήσσουν ευχάριστα. Δεν μπορώ να μην αναφέρω την υπόλοιπη ομάδα που είναι η Λήδα Αντωνίου, παραγωγός, και ο Στέλιος Στεφάνου στην κάμερα, στη σκηνοθεσία και στο μοντάζ.

Πώς προέκυψε η παρουσίαση του «Movie Time»;
Εργάζομαι στην SPP MEDIA από το 2013 και, διευρύνοντας το πλαίσιο της συνεργασίας αυτής και με την κατάλληλη ευκαιρία στο προσκήνιο, προέκυψε η εκπομπή που βλέπουμε στις οθόνες μας. Επίσης, είμαι μέλος και στο συμβούλιο κατάταξης κινηματογραφικών ταινιών, οπότε ασχολούμαι αρκετά με αυτό τον τομέα.

Παρακολουθείς κινηματογράφο; Αν ναι, ποιες είναι οι αγαπημένες σου ταινίες;
Φυσικά ναι, παρακολουθώ! Μού αρέσουν όλων των ειδών οι ταινίες, με αγαπημένες τις αληθινές ιστορίες, τις αστυνομικές και τις κωμωδίες. Ορισμένες ταινίες που κέρδισαν την αγάπη μου είναι το «The Darkest Hour», το «Tower Heist» και το «Atomic Blonde».

Εκτός από την τηλεόραση, κάνεις εκπομπή κάθε μεσημέρι, 1-3 μ.μ., στο Love FM 100.7. Πώς είναι να κάνεις εκπομπή στο πιο ερωτικό ραδιόφωνο της Κύπρου;
Είναι πολύ ερωτική όλη η ατμόσφαιρα εκεί! Είτε το θέλεις είτε όχι, θα ερωτευθείς. Και θα ερωτευθείς όχι μόνο με ανθρώπους, αλλά με τα τραγούδια, με τη μουσική, με αυτό που κάνεις γενικά.

Τι κάνει την εκπομπή σου να ξεχωρίζει από αντίστοιχες εκπομπές στο κυπριακό ραδιόφωνο;
Η κάθε εκπομπή σίγουρα είναι ξεχωριστή. Ένα στοιχείο, όμως, που ισχύει είναι ότι, σε αντίθεση με την καθημερινότητά μου, στο ραδιόφωνο δεν μιλάω πολύ! Πιστεύω ότι ο κόσμος θέλει να ακούει περισσότερο μουσική. Και η παρέα, όμως, από τον παραγωγό καθώς και η διαδραστικότητα είναι σημαντική, γι’ αυτό επιλέγω έρευνες ή κάτι παράξενο που έγινε και μάς τράβηξε το ενδιαφέρον και το μεταφέρω στον κόσμο περιεκτικά και συζητώντας μαζί τους.

Πώς μπήκε το ραδιόφωνο στη ζωή σου; Ήρθε τυχαία ή ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα;
Πάντα με γοήτευε ο κόσμος της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, χωρίς όμως να σκέφτομαι αποκλειστικά το να εργάζομαι σε αυτόν ή να κάνω κάτι συγκεκριμένο. Λόγω της μαμάς μου που είναι χρόνια σε αυτό τον χώρο και λόγω του χαρακτήρα της, που δεν θα ωραιοποιήσει τέτοιες καταστάσεις αλλά αντίθετα θα σού πει τα αρνητικά που θα συναντήσεις, η αλήθεια είναι ότι δίσταζα λίγο. Η γνωριμία μου με τον Τάσο Τρύφωνος, τον διευθυντή του σταθμού, και το γεγονός ότι έχω πραγματικό ενδιαφέρον και μια κλίση προς τον χώρο αυτό με έφερε εδώ που είμαι σήμερα, να είμαι πέντε χρόνια στο ραδιόφωνο!

Μιας και εργάζεσαι σε μουσικό ραδιόφωνο, ποια είναι η δική σου σχέση με τη μουσική;
Η μουσική είναι απαραίτητη στην καθημερινότητά μου. Μικρή έκανα μαθήματα πιάνου, κάπου στην εφηβεία σταμάτησα, και συνέχισα μετά ξανά ως ενήλικας. Ένα μουσικό όργανο σού δίνει μια απελευθέρωση μοναδική. Είναι όμορφο να ακολουθείς τον δρόμο της μουσικής αν σού αρέσει, πραγματικά είναι κάτι πολύ ξεχωριστό.

Ποια είναι τα αγαπημένα σου τραγούδια αυτήν την περίοδο;
Έχω πολλά, η αλήθεια να λέγεται! Μού αρέσουν πολύ το «Shallow» με τη Λέιντι Γκάγκα και τον Μπράντλεϊ Κούπερ, το «City of Stars» με την Έμμα Στόουν και τον Ράιαν Γκόσλινγκ αλλά και η μουσική από την ταινία «Amelie», με την υπογραφή του Γιαν Τίρσεν. Από ελληνικά, αυτή την περίοδο αγάπησα το «Έλα λίγο πιο κοντά» από την Παυλίνα Βουλγαράκη και την «Εκδρομή» από τους Δήμητρα Γαλάνη και Ευστάθιο Δράκο.


Note
Η Φανή Παπαμιχαήλ γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 21 Ιουνίου 1986. Είναι κάτοχος πτυχίου Κοινωνιολογίας με minor στην Πολιτική Επιστήμη από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MBA από το CIΙM. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης από την ΑνΑΔ. Εργάζεται σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο, όπου ασχολείται με την εκπαίδευση, την κατάρτιση και το πρόγραμμα ERASMUS. Tην ακούμε καθημερινά 13.00-15.00 στο LOVE FM 100.7.

 


Tags: Φανή Παπαμιχαήλ, Movie Time, τηλεόραση

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)