ΟΜΟΡΦΙΑ

Τι είναι το Penis Facial που έχει ''αναστατώσει'' το Χόλιγουντ;


Όλο και περισσότερες σταρ του Χόλιγουντ μιλούν γι' αυτό και τα εξαιρετικά αποτελέσματα που έχει στην επιδερμίδα επαναφέροντας την νεανικότητα και την φρεσκάδα. Τι είναι όμως το «Penis Facial»;

Πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη θεραπεία ομορφιάς που εικάζεται πως περιλαμβάνει... σπέρμα.  Η συγκεκριμένη θεραπεία είδε για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας όταν τον περασμένο Μάρτιο αναφέρθηκε σε αυτήν η Cate Blanchett, αποκαλύπτοντας σε συνέντευξή της στην Vogue πως μαζί με την Sandra Bullock έκαναν «penis facials» σε μια αισθητικό στη Νέα Υόρκη «Η Sandy κι εγώ πήγαμε σε μια αισθητικό στη Νέα Υόρκη, την Τζόρτζια Λουίζ, που μας έκανε αυτό που εμείς αποκαλούμε "penis facial" και έχει κάτι -δεν ξέρω τι είναι ή αν φταίει που απλώς μυρίζει λίγο σαν σπέρμα- σαν ένζυμο μέσα οπότε η Sandy το αναφέρει ως το "penis facial"», είχε πει τότε η ηθοποιός. Τον Μάιο, η Sandra Bullock επιβεβαίωσε πως όντως έχει κάνει αυτή την θεραπεία, όταν είχε πάει καλεσμένη στο σόου της Ellen DeGeneres για να προωθήσει την ταινία «Oceans 8». 

Πρόσφατη προσθήκη στην λίστα των φανατικών της συγκεκριμένη θεραπείας η Kate Beckinsale που δημοσίευσε στο Instagram μια selfie της, γράφοντας στη λεζάντα: «Μετά από μια μεγάλη πτήση, μου αρέσει να ξαπλώνω και να καλύπτομαι από μια μάσκα από υγροποιημένες ακροποσθίες [σ.σ. η ακροποσθία είναι το τμήμα του δέρματος το οποίο καλύπτει τη βάλανο του πέους]- και σε ποιον δεν αρέσει;». Η ανάρτησή της, που συγκέντρωσε δεκάδες αρνητικά σχόλια, διαγράφηκε αργότερα αν και η αισθητικό Τζόρτζια Λουίζ πρόλαβε να την αναδημοσιεύσει, σχολιάζοντας: «Πόσο υπέροχο είναι το ποστ της Κέιτ Μπεκινσέιλ για το EGF facial?!».

Το «Penis Facial» έχει και πιο επίσημη ονομασία, αποκαλείται EGF (epidermal growth factor), μια πρωτεΐνη που βοηθά να αναπαραχθούν νέα κύτταρα και επιταχύνει την επούλωση πληγών. Θεωρείται δε, πως αυξάνει τα αποθέματα κολλαγόνου και ενισχύει την παραγωγή ελαστίνης του δέρματος. Όπως εξηγεί η Λουίζ, πρόκειται για ενέσιμη θεραπεία. «Είμαι πολύ προσεκτική όταν μιλάω με τους πελάτες μου για τα σέρουμ που χρησιμοποιώ. Πάντα τους εξηγώ πως το EGF στο σέρουμ μου είναι ένα συνθετικό αντίγραφο ενός παράγωγου μορίου από περιτμημένες ακροποσθίες. Δεν περιέχει το αυθεντικό εκχύλισμα», λέει.


Tags: penis facial, θεραπεία, ομορφιά, Hollywood

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)