ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γκρί κολάν, cropped μπλουζάκι και suede blazer σε καμηλό χρώμα
 

#Megxit: Πλήγμα ή φυσική εξέλιξη της βασιλείας;

Η παραίτηση της Meghan Markle και του πρίγκιπα Harry από τα βασιλικά τους καθήκοντα μονοπωλεί το ενδιαφέρον των media και αρκετοί κάνουν λόγο για πλήγμα στην βασιλική οικογένεια. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο ή απλώς η κίνηση των δύο royal σηματοδοτεί την φυσική εξέλιξη της βασιλείας; Πώς προκύπτει αυτό; Θα σας εξηγήσουμε αμέσως.

Μέχρι σήμερα, η βρετανική βασιλική οικογένεια δεν είναι η πρώτη βασιλική οικογένεια της Ευρώπης που βρίσκεται αντιμέτωπη με ερωτήματα σχετικά με την ιδιωτική σταδιοδρομία των ανώτερων βασιλέων. Σύμφωνα μάλιστα με σχετικό δημοσίευα του BBC, αρκετοί royals κατάφεραν να μεταβιβαστούν με μεγάλη επιτυχία στην σύγχρονη επαγγελματική ζωή. Ποιοι είναι αυτοί; Δείτε στην συνέχεια.

Βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας: Η βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας είναι από τις πιο προοδευτικές καθώς ο βασιλιάς επιτρέπει στον αδερφό του και την σύζυγό του, να εργάζονται. Οι δυο royal εργάζονται για ένα παγκόσμιο πολιτικό think tank και part time για το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. Ο βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος μάλιστα, στο μεταξύ, εξακολουθεί να είναι πιλότος σε εμπορικά αεροσκάφη, πετώντας με την KLM, και δηλώνει πως αυτό το κάνει κυρίως ως χόμπι. Ο βασιλιάς επιτρέπει και σε άλλα μέλη της οικογένειας να εργαστούν χωρίς ιδιαίτερο αντίκτυπο.

Βασιλική οικογένεια Νορβηγίας: Αν ταξιδέψουμε στην Νορβηγία, θα «συναντήσουμε» το μεγαλύτερο παιδί του βασιλιά Harald Fairhair, πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζα, η οποία λίγο μετά από τον γάμο της με ένα σαμάνο, αποφάσισε να παρατήσει τα βασιλικά της καθήκοντα. Η ίδια έχασε τον τίτλο της, ωστόσο σπάνια δίνει «το παρών» της σε βασιλικές τελετές.

Βασιλική οικογένεια Σουηδίας: Ο σύζυγος της πριγκίπισσας Μαντλέν, το μικρότερο παιδί του βασιλιά της Σουηδίας, απέρριψε τον τίτλο του όταν παντρεύτηκε για να συνεχίσει την επαγγελματική του καριέρα. Τα παιδιά της Μαντλέν αναμένεται να συνεχίσουν να ζουν μια «κανονική» ζωή.

Ισπανική βασιλική οικογένεια: Η πριγκίπισσα Κριστίνα της Ισπανίας, στην οποία ο πατέρας της τής έδωσε τον τίτλο της δούκισσας της Πάλμα ντε Μαγιόρκα κατά τον γάμο της το 1997, φαίνεται να είναι το πρώτο μέλος της οικογένειας που εργάζεται κανονικά. Ο αδερφός της όμως, βασιλιάς Φελίπε ΣΤ', της αφαίρεσε τον τίτλο το 2015 όταν εκείνη κατηγορήθηκε σε υπόθεση υπεξαίρεσης που αφορούσε τον σύζυγό της. Η Κριστίνα απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες αλλά ο σύζυγός της καταδικάστηκε το 2017 για τη χρήση ενός αθλητικού, μη κερδοσκοπικού ιδρύματος που είχε. Η πριγκίπισσα μετακόμισε στη Γενεύη το 2013 και τα τελευταία χρόνια λέγεται πως εργάζεται για το φιλανθρωπικό ίδρυμα που διοικείται από την La Caixa bank και το Aga Khan Foundation. Όπως είναι αναμενόμενο, η ίδια δεν εκτελεί βασιλικά καθήκοντα.

Αυτά είναι μονάχα μερικά από τα παραδείγματα που αποδεικνύουν πως ουκ ολίγοι royals επιλέγουν ιδιωτική ζωή. Τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό; Ό,τι από την στιγμή που η κοινωνία έχει αλλάξει και οι άνθρωποι ως μονάδες είναι πολύ διαφορετικοί από την εποχή που έχει θεσπιστεί η βασιλεία, ίσως η επιλογή αυτή να αποτελεί απλώς φυσική εξέλιξη του θεσμού.

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση

X