Μαρία Σάββα
Το πιο συνηθισμένο λάθος στο πλύσιμο των πιάτων έχει να κάνει με τη μέθοδο που χρησιμοποιείται. Οι περισσότεροι πλένουν κάθε πιάτο ξεχωριστά κάτω από τη βρύση. Τρίβουν με σφουγγάρι ή πανάκι και πολύ σαπούνι. Στη συνέχεια, αφού καθαριστεί το πιάτο, ξεπλένουν τον αφρό και το τοποθετούν σε μια «σχάρα» στεγνώματος. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος σπαταλά νερό, χρόνο και σαπούνι.
Αντίθετα, ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τα πιάτα σας είναι να τα μουλιάσετε. Το American Cleaning Institute περιγράφει αυτή τη μέθοδο. Θα ξεκινήσετε ξύνοντας τυχόν περίσσεια τροφής με μια λαστιχένια σπάτουλα ή χαρτοπετσέτα. Αυτό το φαγητό μπορεί να απορριφθεί στον κάδο απορριμμάτων. Στη συνέχεια, θα θελήσετε να γεμίσετε τον νεροχύτη σας με ζεστό νερό και μια μικρή ποσότητα σαπουνιού. Βυθίστε τα πιάτα σας στο νερό και αφήστε τα να μουλιάσουν.
Στη συνέχεια τρίψτε κάθε πιάτο όσο είναι ακόμα βυθισμένο στο νερό. Εάν έχετε νεροχύτη με δύο λεκάνες, μπορείτε να γεμίσετε την άλλη λεκάνη με κρύο νερό. Αφού τρίψετε τα πιάτα, η βύθισή τους στο κρύο νερό θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τον αφρό πριν τα τοποθετήσετε στη «σχάρα» στεγνώματος.