newsroom must
Μπορεί τα social media και κατ' επέκταση το διαδίκτυο να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και εμείς να τα "λατρεύουμε", ωστόσο καθημερινά ακούμε πολλές ιστορίες στις οποίες γνωστοί και μη, πέφτουν θύματα απάτης. Είτε πρόκειται για επιτήδειους που θέλουν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά, είτε για ανθρώπους με κακές προθέσεις που θέλουν να ξεγελάσουν... όλα αυτά δεν είναι άγνωστα. Για τον λόγο αυτό και όχι μόνο, καλό είναι να υπενθυμίσουμε τους ΄έξι βασικούς κανόνες των social media ώστε η περιήγησή μας στο διαδίκτυο να είναι πάντα ασφαλής.
1.Αποφύγετε συνομιλίες με αγνώστους
Ακόμα και αν είναι διαδικτυακός φίλος γνωστού σας εμείς σας προτείνουμε να αποφύγετε την επαφή και συνομιλία με άτομα που δεν γνωρίζετε προσωπικά στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.
2.Χρησιμοποιείται το πιο πρόσφατο λογισμικό ασφαλείας!
Τα πακέτα ασφαλείας διαδικτύου προσφέρουν προστασία από ιούς και άλλες κακόβουλες εφαρμογές. Έτσι θα προστατευτείτε από πιθανές κακόβουλες υπηρεσίες που θα θέλουν να βλάψουν εσάς ή τον υπολογιστή σας.
3. Ποτέ μην δίνεται προσωπικά σας στοιχεία
Αποφύγετε την δημοσιοποίηση προσωπικών σας στοιχείων όπως οι ταυτότητα σας, η διεύθυνση σας ή τον αριθμό του τηλεφώνου σας.
4. Επιλέξτε ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης
Ένας καλός κωδικός πρόσβασης έχει τουλάχιστον οκτώ χαρακτήρες. Ο πιο ασφαλής τρόπος είναι να συμπεριλαμβάνεται ένας συνδυασμός κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων, αριθμών καθώς και ειδικών χαρακτήρων.
5. Χρησιμοποίησε prepaid για online αγορές
Χωρίς καμία αμφιβολία η πιστωτική και χρεωστική κάρτα σε διευκολύνουν απίστευτα για να κάνεις ηλεκτρονικές αγορές στο Internet. Για να νιώθεις όμως μεγαλύτερη σιγουριά, όταν κάνεις online τις αγορές σου, χρησιμοποίησε μία προπληρωμένη κάρτα και να επιλέγεις πάντα γνωστά καταστήματα. Αν δεν τα γνωρίζεις, τότε προτίμησε να πληρώσεις όταν παραλάβεις το προϊόν σου.
6. Μην παρασύρεσαι από προσφορές
Πολλές φορές βλέπουμε σελίδες προσφορών ή δωρεάν εφαρμογών. Σε περίπτωση που σας παροτρύνουν να δοκιμάσετε δωρεάν εφαρμογές, δωρεάν λογισμικό ή σύνδεση στο διαδίκτυο, θα πρέπει πάντα να αναρωτηθείτε ποιο είναι το όφελος των πληροφοριών για τους παρόχους ή κατά πόσο είναι αληθείς οι προσφορές που σου παρέχουν.