Αθηνά Λοϊζίδου
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος μαγειρέματος: 20’
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 345 kcal ανά μερίδα
ΥΛΙΚΑ:
450 γρ. φιλέτα στήθος κοτόπουλου χωρίς δέρμα και χωρίς κόκαλα
60 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
3 φέτες τυρί gouda
3 κόκκινες πιπεριές φλωρίνης σε άλμη, κομμένες σε φέτες
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.γ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
30 γρ. ελαιόλαδο
250 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
100 γρ. νερό
1 κύβος ζωμού κοτόπουλου KNORR, θρυμματισμένος
Για το σερβίρισμα:
Λίγα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
Φέτες λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
2. Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου στη μέση, από τη μακριά τους πλευρά. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε 2 πλευρές σαν ανοιχτό βιβλίο. Απλώνουμε το τυρί κρέμα στη 1 πλευρά του κοτόπουλου και προσθέτουμε μια φέτα τυρί και λίγη ψιλοκομμένη πιπεριά. Διπλώνουμε το φιλέτο για να κρατήσουμε μέσα τη γέμιση. Κόβουμε το κάθε φιλέτο στα 2 για να έχουμε 4 κομμάτια. Βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα μαντεμένιο τηγάνι ή σε ταψί. Πασπαλίζουμε με τις υπόλοιπες πιπεριές και τοποθετούμε τις φέτες κρεμμυδιού γύρω από το κοτόπουλο.
3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τσίλι, την πάπρικα, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, την ντομάτα, το νερό και τον ζωμό. Περιχύνουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα.
4. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Σερβίρουμε με λίγα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου και φέτες λεμονιού.
«Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com»