ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: pleatted mini φούστα, πλεκτό και μπότες μέχρι το γόνατο
 

Μακαρόνια σπαγγέτι με σος Αραμπιάτα

Αθηνά Λοϊζίδου

Κλασική συνταγή για καυτά μακαρόνια! Η σος είναι ελαφρώς έντονη, μιας και μέσα βάζω κομματάκια αποξηραμένης κόκκινης πιπεριάς (αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα). Να η δική μου παραλλαγή αυτής της αγαπημένης συνταγής.

Υλικά για 4 μερίδες
1 κουτί (500 γρ.) μακαρόνια σπαγγέτι
40 ml ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ
4 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι
¼ κουταλάκι λιωμένο σκόρδο
2 κουτιά (2X370 γρ.) σπιτική ντομάτα στον τριφτή PELARGOS
1 μερίδα υγρό ζωμό κότας KNOR ΣΠΙΤΙΚΟΣ
2 κουταλάκια dry red chillies
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
Παρμεζάνα τυρί για να σερβίρουμε αν προτιμάμε

Εκτέλεση
1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον ζωμό, την πιπεριά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
2. Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα με ζεματιστό νερό ψήνουμε τα μακαρόνια μας ακολουθώντας της οδηγίες πακέτου. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια, τα ανακατεύουμε με τη σος και σερβίρουμε.

Ζυμαρικά: Τελευταία Ενημέρωση