ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: lace καλσόν, μίνι μαυρο φόρεμα και ankle boots
 

Μακαρόνια linguini με καλαμάρι

Αθηνά Λοϊζίδου

Άκρος καλοκαιρινή μακαρονάδα με καλαμαράκια. Εύκολη και γρήγορη στην εκτέλεση, ότι πρέπει για μια καλοκαιρινή βραδιά με φίλους στην βεράντα!

 

Χρόνος ετοιμασίας, 15΄

Χρόνος μαγειρέματος, 20’

Μερίδες, 4

 

ΥΛΙΚΑ

45 γρ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

Θαλασσινό αλάτι

1 κουτ. γλυκού σκόρδο, λιωμένο

3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό (συν περισσότερο για το σερβίρισμα)

1/2 κουτ. γλυκού αποξηραμένες νιφάδες τσίλι

400 γρ. (1 συσκευασία) ντομάτα στον τρίφτη

125 γρ. λευκό κρασί

300 γραμμάρια μακαρόνια linguini La Molisana

450 γρ. καθαρισμένα, μικρά καλαμάρια και τα πλοκάμια τους, σε κομμάτια

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε μπόλικο νερό μέχρι να αρχίσει να βράζει.

Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι –αρκετά μεγάλο για να χωράει έπειτα τα μακαρόνια– ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά. 

Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, 2-3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό και τις νιφάδες τσίλι. Ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα περίπου πριν προσθέσουμε την ντομάτα.

Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να κοχλάσει έντονα για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια, αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 10 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά.

Σε αυτό το σημείο, αλατίζουμε το νερό των ζυμαρικών και μαγειρεύουμε τα λιγκουίνι

σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε.

Όταν περάσουν τα 10 λεπτά μαγειρέματος της σάλτσας, ανακατεύουμε μέσα τα κομμάτια καλαμάρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μαζί με το καλαμάρι για 6-7 λεπτά οπόταν τα κομμάτια καλαμάρι θα πρέπει να είναι τρυφερά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα στραγγισμένα μακαρόνια στη σάλτσα με τα καλαμαράκια.

Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα μαϊντανό και σερβίρουμε.

Δείτε το βίντεο εδώ:

Ζυμαρικά: Τελευταία Ενημέρωση

X