Αθηνά Λοϊζίδου
Φτιάξτε πολύ εύκολα στο σπίτι σας αυτά τα επιπέδου γκουρμέ εστιατορίου, Smash Cheeseburgers! Οι φίλοι και οικογένεια σας θα τα λατρέψουν και θα σας ευγνωμονούν!
Χρόνος ετοιμασίας, 10’
Χρόνος ψησίματος, 10’
Μερίδες, 2
Θερμίδες ανά μερίδα, 680 Kcal
ΥΛΙΚΑ
Για τη σάλτσα των μπέρκερ
1 κoυτ. γλυκού κρεμμύδι, τριμμένο
60 γρ. μαγιονέζα
40 γρ. μουστάρδα
5 γρ. ταμπάσκο
5 γρ. σάλτσα Worcestershire
Για τα μπέρκερ
2 ψωμάκια για burger, κομμένα στη μέση
300 γρ. μοσχαρίσιο κρέας, χωρισμένο σε τέσσερις μπάλες (75 γρ. η καθεμία)
Αλάτι & πιπέρι
2 φέτες τυρί τσένταρ
Για το σερβίρισμα
Σάλτσα
1 φλιτζάνι μαρούλι iceberg, ψιλοκομμένο
1/2 ντομάτα, κομμένη σε φέτες
1 μεγάλο αγγουράκι, τουρσί, ψιλοκομμένο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ετοιμάζουμε τα ψωμάκια για τα burger τοποθετώντας τα σε ένα ταψί. Τα βάζουμε στον φούρνο για 5 λεπτά για να ζεσταθούν ελαφρά.
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά. Τοποθετούμε 2 μπάλες κρέατος στο τηγάνι και πιέζουμε με μια μεταλλική σπάτουλα, χρησιμοποιώντας ένα σφυρί κουζίνας για να προσθέσουμε πίεση. Πιέζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κάτω μέρος των μπέρκερ. Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα και προσθέτουμε περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού σάλτσα πάνω από κάθε μπέρκερ. Χρησειμoποιώντας τη σπάτουλα γυρίζουμε τα μπερκερ για να ψηθούν και από τη άλλη πλευρά για ακόμα περίπου 1 λεπτό. Τέλος, προσθέτουμε το τυρί στο πάνω μέρος ενός μπέρκερ και μαγειρεύουμε μέχρι το τυρί να λιώσει. Στη συνέχεια βάζουμε το δεύτερο κομμάτι απευθείας από πάνω από το κομμάτι με τυρί.
Χρησιμοποιώντας την μεταλλική σπάτουλα, ανεβάζουμε προσεκτικά τα μπέρκερ από το τηγάνι, φροντίζοντας να πάρουμε όλα τα κομμάτια κρέας από το τηγάνι.
Εν τω μεταξύ αλείφουμε τα ζεστά ψωμάκια με τη σάλτσα. Προσθέτουμε το τεμαχισμένο μαρούλι, φέτες ντομάτας και αγγουράκι τουρσί. Μόλις αφαιρέσουμε τα μπέρκερ από το τηγάνι, τα μεταφέρουμε στα έτοιμα ψωμάκια που περιμένουν και σερβίρουμε!
ΤΙΡ: Αυτά τα μπέρκερ μαγειρεύονται πολύ γρήγορα, οπότε είναι καλύτερο να τα φτιάξετε ένα-ένα. Εάν θα φτιάξετε πολλά, κρατήστε τα ζεστά σκεπάζοντάς τα με αλουμινόχαρτο ενώ προετοιμάζετε τα επόμενα.