Αθηνά Λοϊζίδου
Μια πίτα πιο κυπριακή και από εμένα! Άγρια χόρτα της Κύπρου φτιαγμένα σε εύκολη πίτα, σαν αλμυρό κέικ! Ιδανικό και ολοκληρωμένο ελαφρύ γεύμα για τη δουλειά αλλά και το σχολείο!
Θα χρειαστούμε ένα ταψί για κέικ loaf pan 23 εκ. στρωμένο με λαδόχαρτο.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15’
ΨΗΣΙΜΟ: 1 ώρα
ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ 100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ: 210 kcal
ΥΛΙΚΑ (για 12 μερίδες)
30 γρ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
100 γρ. αγρέλια, ψιλοκομμένα
150 γρ. χωστές , ψιλοκομμένες
1 ½ ποτήρι φύλλα μολόσιες, ψιλοκομμένες
3 αυγά
55 γρ. ελαιόλαδο
120 γρ. γάλα
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. γλυκού baking powder
Αλάτι & πιπέρι
100 γρ. χαλούμι, κομμένο σε κύβους
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι για να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα αγρέλια και τις χωστές και τηγανίζουμε για 8-10 λεπτά για να μαλακώσουν καλά τα χόρτα. Έπειτα προσθέτουμε τις μoλόσιες και τηγανίζουμε μαζί για ακόμη 3-4 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το λάδι και το γάλα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά μας. Τέλος, ανακατεύουμε τα λαχανικά και το χαλούμι μας.
Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα κέικ με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα.
Καλή απόλαυση!
Δείτε το βίντεο εδώ: