ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: denim jumpsuit και μπότες
 

4 εύκολες συνταγές για ρομαντικό δείπνο last minute

Ριάνα Στυλιανού

Αν ψάχνεις για έναν τρόπο να εντυπωσιάσεις τον/την σύντροφό σου χωρίς να περάσεις ώρες στην κουζίνα, δεν χρειάζεται να ανησυχείς! Οι ρομαντικές βραδιές μπορούν να είναι απλές, νόστιμες και γεμάτες γεύση, ακόμα κι αν είναι τελευταίας στιγμής. Ένα γευστικό δείπνο δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκο για να κάνει την ημέρα σας ξεχωριστή.

Σαλάτα με κοτόπουλο και αβοκάντο

Υλικά:

1 στήθος κοτόπουλο (ψητό ή βρασμένο, κομμένο σε λωρίδες)
1 αβοκάντο (κομμένο σε κύβους)
1 ντομάτα (κομμένη σε φέτες)
Μαρούλι ή ρόκα (1 χούφτα)
Ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
Λίγος χυμός λεμονιού (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Σένα μπολ, ανακατεύεις το μαρούλι, την ντομάτα, το αβοκάντο και το κοτόπουλο.
Ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και αν θέλεις, λίγο χυμό λεμονιού.
Σερβίρεις τη σαλάτα σε δύο πιάτα και είναι έτοιμη!

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας και μέλι

Υλικά:

2 φιλέτα κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρεις τα φιλέτα κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν και να είναι έτοιμα.
Σε ένα μπολ, ανακατεύεις τη μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι.
Ρίχνεις τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο στο τηγάνι και το αφήνεις να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρεις με φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο για επιπλέον άρωμα και σερβίρεις με μια ωραία σαλάτα ή ρύζι!

Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με cafe, αλκοόλ, άνετα Φωτογραφία από στοκ φωτογραφιών

Σπαγγέτι με γαρίδες και σκόρδο

Υλικά:

200 γρ σπαγγέτι
200 γρ γαρίδες (καθαρισμένες)
3-4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Χυμός λεμονιού
Φρέσκος μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
Αλάτι, πιπέρι, και φρέσκο τυρί παρμεζάνα (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Βράζεις τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το σκόρδο για 1 λεπτό, μέχρι να βγάλει άρωμα.
Προσθέτεις τις γαρίδες και μαγειρεύεις για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Ρίχνεις το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό.
Σουρώνεις τα σπαγγέτι και τα προσθέτεις στο τηγάνι με τις γαρίδες. Ανακατεύεις καλά.
Σερβίρεις με λίγη παρμεζάνα από πάνω και απολαμβάνετε το γεύμα σας!

Ριζότο με μανιτάρια και παρμεζάνα

Υλικά:

Ρύζι για ριζότο (1 φλιτζάνι)
Μανιτάρια (200 γρ, κομμένα)
Κρεμμύδι (1 μικρό, ψιλοκομμένο)
Ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών (2 φλιτζάνια)
Παρμεζάνα (2-3 κουταλιές της σούπας)
Ελαιόλαδο (1 κουταλιά της σούπας)
Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

Σοτάρεις το κρεμμύδι και τα μανιτάρια σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτεις το ρύζι και σοτάρεις για 2-3 λεπτά. Ρίχνεις σταδιακά τον ζωμό, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέτεις την παρμεζάνα και ανακατεύεις καλά. Σερβίρεις σε δύο πιάτα, προσθέτοντας λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.

Κυρίως πιάτα: Τελευταία Ενημέρωση