Αθηνά Λοϊζίδου
Γκουρμέ φαγητό για ένα ιδιαίτερο δείπνο. Φτιαγμένο όμως πολύ εύκολα με ένα σπέσιαλ πουρέ από λευκά φασόλια και ταχίνι.
Χρόνος ετοιμασίας, 15’
Χρόνος ψησίματος, 10’
Μερίδες, 2
Θερμίδες ανά μερίδα, 480 kcal
Υλικά
Για το ψάρι
2Χ 200 γρ. τσιπούρα, φιλέτο χωρίς δέρμα ή κόκαλα
1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι - πιπέρι
Για τον πουρέ με φασόλια
500 γρ. ψημένα λευκά φασόλια (για να έχουμε αυτήν την ποσότητα πρέπει να ψήσουμε 190γρ. ξηρά φασόλια)
Χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
25 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. ταχίνι
1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
Αλάτι - πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Φρέσκοτριμμένο πιπέρι
Φέτες λεμόνι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200°C.
- Πασπαλίζουμε τα φιλέτα ψάρι με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε τα φιλέτα μας σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε τα φιλέτα μας για 10- 12 λεπτά.
- Παράλληλα φτιάχνουμε τον πουρέ με φασόλια. Μεταφέρουμε τα φασόλια στο πολυμίξερ και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το ταχίνι, το κύμινο αλάτι, πιπέρ. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αν είναι πολύ σφιχτό το μείγμα μπορούμε να αραιώσουμε με λίγο νερό.
- Σερβίρουμε τα φιλέτα και 4-5 κουτ. σούπας από τον πουρέ με πιπέρι και φέτες λεμονιού. Ο πουρές ίσως είναι περισσότερος από όσο θα χρειαστείτε αλλά μπορείτε να το διατηρήσετε στο ψυγείο για να απολαύσετε σαν συνοδευτικό με άλλα φαγητά.
Φτιάξατε αυτή τη συνταγή; Βγάλτε μια φωτογραφία, ανεβάστε την στον δικό σας λογαριασμό στο Instagram και Facebook, κάντε hashtag #athenarecipes και μην ξεχάσετε να με κάνετε TAG @athenaloizides — γιατί μου αρέσει πάντα να βλέπω τις δημιουργίες σας!