ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γκρί κολάν, cropped μπλουζάκι και suede blazer σε καμηλό χρώμα
 

Σήμερα φτιάχνουμε πεϊνιρλί με κεφαλοτύρι

Αθηνά Λοϊζίδου

Περίφημο έδεσμα όπου η προέλευσή του είναι από τη Μικρά Ασία και η παρασκευή του καθιερώθηκε μετά την άφιξη των Μικρασιατών στον ελλαδικό χώρο. Φτιαγμένο πολύ εύκολα για σας, με κυπριακό κεφαλοτύρι! Απολαύστε το!

 

Χρόνος ετοιμασίας, 15’
Χρόνος να φουσκώσει, 30’ για την πρώτη φάση + 30 λεπτά ξανά
Χρόνος ψησίματος, 35’

Μερίδες, 6

Θερμίδες ανά ½ πεϊνιρλί, 490 kcal

Υλικά

Για τη ζύμη

175 ml χλιαρό νερό

7 γρ. (1 φακελάκι) μαγιά ξηρή

10 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

300 γρ. αλεύρι γ.ο.τ.χ.

1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

450 γρ. τυρί κεφαλοτύρι, τριμμένο

300 γρ. τυρί κρέμα

Αλάτι - πιπέρι 

1 κουτ. γλυκού ρίγανη

1 αβγό κτυπημένο για να αλείψουμε τα πεϊνιρλί

Για να σερβίρουμε

Φρέσκα φύλλα ρίγανη, προαιρετικά 

Εκτέλεση

Για τη ζύμη. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε. Όταν το αλεύρι έχει μαζέψει όλα τα υγρά, το μεταφέρουμε σε ένα αλευρωμένο πάγκο εργασίας. Δουλεύουμε ζυμώνοντάς το καλά γύρω στα 5 λεπτά. Αν κολλά το μείγμα μας, αλευρώνουμε ακόμη λίγο, ελαφρά, τον πάγκο μας. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα. 
Όταν είναι έτοιμη, πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας μας με αλεύρι και βάζουμε πάνω το ζυμάρι μας. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 3 κομμάτια. Ανοίγουμε με τον πλάστη τα μπαλάκια ελαφρά σε μικρά οβάλ κομμάτια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210°C στον αέρα.

Παράλληλα σε ένα μπολ, ανακατεύουμε μαζί το τυρί κρέμα με το τριμμένο κεφαλοτύρι.

Μοιράζουμε, πάνω στα οβάλ ζυμάρια που έχουμε σχηματίσει, το μείγμα τυρί και απλώνουμε να πάει παντού.

Φτιάχνουμε βαρκούλες, σηκώνοντας τα πλάγια του ζυμαριού και διπλώνοντάς τα προς τα μέσα. Τοποθετούμε τα πεϊνιρλί σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. Αλείφουμε τα πεϊνιρλί μας με το κτυπημένο αβγό.

Βάζουμε τα πεϊνιρλί μας στον φούρνο και ψήνουμε για 35 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 1-2 λεπτά πριν σερβίρουμε ζεστά!

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή; Βγάλτε μια φωτογραφία, ανεβάστε την στον δικό σας λογαριασμό στο Instagram και Facebook, κάντε hashtag #athenarecipes και μην ξεχάσετε να με κάνετε TAG @athenaloizides— γιατί μου αρέσει πάντα να βλέπω τις δημιουργίες σας!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση

X