ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γκρί κολάν, cropped μπλουζάκι και suede blazer σε καμηλό χρώμα
 

Τα καλύτερα νηστίσιμα γλυκά

Τρία γλυκά που μπορείτε να απολαύσετε τις ημέρες των νηστειών

Μαρία Σάββα

Ακόμη και αν έχουν ξεκινήσει οι νηστείες τα γλυκά σε ένα σπίτι δεν πρέπει να λυπούν. Έτσι και εμείς μαζέψαμε μία λίστα με διάφορες συνταγές της γνωστής σεφ Αθηνάς Λοϊζίδου τις οποίες μπορείτε να δοκιμάσετε και εσείς με ευκολία στο σπίτι σας.

Δείτε πιο κάτω τρεις από τις αγαπημένες μας συνταγές:

Vegan Κέικ Nutella

Heathy και vegan cake, φτιαγμένο σ’ ένα μπολ, χωρίς μίξερ! Απλά ανακατεύουμε όλα τα υλικά μ’ ένα κουτάλι. Τέλειο και υγιεινό κέικ που θα απολαύσετε μαζί με το απογευματινό τσάι ή καφέ σας.

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 15 λεπτά
Μερίδες: 8 μερίδες
Θερμίδες: 290 Kcal ανά 100 γρ.

Θα χρειαστούμε ένα ορθογώνιο ταψί για κέικ loaf pan 23 X 10X 7 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα

Υλικά
210 γρ. αλεύρι Ζέας
40 γρ. κακάο
2 κ.γ. baking powder
100 γρ. ζάχαρη καρύδας
40 γρ. hazelnut butter
1 μεγάλη ώριμη μπανάνα, λιωμένη με ένα πιρούνι
60 γρ. ελαιόλαδο
240 γρ. φυτικό γάλα
60 γρ. φουντούκια, χοντροκομμένα

Για το frosting
55 γρ. γάλα βρώμης
50 γρ. μαύρη σοκολάτα υγείας
40 γρ. hazelnut butter

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C.

2.Σ’ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder τη ζάχαρη καρύδας, το hazelnut butter, την μπανάνα, το ελαιόλαδο, το φυτικό γάλα και ανακατεύουμε μ’ ένα κουτάλι μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα τα φουντούκια. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά.

3.Όταν περάσει η ώρα ψησίματος, αφαιρούμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Το αφαιρούμε από το ταψί.

4.Φτιάχνουμε το  frosting. Ρίχνουμε το γάλα βρώμης σ’ ένα μικρό σκεύος και το ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε για να λιώσει η σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέσα το hazelnut butter. Αφήνουμε το frosting να κρυώσει καλά. Τέλος, αλείφουμε το κρύο κέικ με το frosting. Διακοσμούμε με χοντροκομμένα φουντούκια και σερβίρουμε.

Vegan Cookies Μπακλαβά

Αυτά τα vegan cookies έχουν όλη τη γεύση του διάσημου επιδόρπιου όλης της Μέσης Ανατολής! Πανεύκολα και πεντανόστιμα, είναι ένα πολυτελέστατο σνακ ή επιδόρπιο!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ: 14 λεπτά
ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ cookie: 420 kcal

ΥΛΙΚΑ (για 5 μερίδες)

Για τα cookies

150 γρ. αλεύρι Ζέας
1/8 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
120 γρ. ζάχαρη καρύδας
Ξύσμα φλούδα από 1 λεμόνι
60 γρ. ελαιόλαδο
30 γρ. φρέσκο χυμό λεμόνι
20 γρ. γάλα βρώμης

Για το topping μπακλαβά
50 γρ. αμύγδαλα
30 γρ. καρύδια
30 γρ.  φιστίκια Αιγίνης
15 γρ. ζάχαρη καρύδας
5 γρ. ανθόνερο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: 

Σε ένα μπολ ανάμειξης ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το baking powder, τη ζάχαρη, τη φλούδα από λεμόνι, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι και το γάλα βρώμης. Ζυμώνουμε τα υλικά μας μέχρι να έχουμε ένα κομμάτι ζύμης. 

Σε ένα σακουλάκι ρίχνουμε τα αμύγδαλα, τα καρύδια τα φιστικιά Αιγίνης και τη ζάχαρη καρύδας. Χτυπάμε με ένα σφυρί κουζίνας για να θρυμματίσουμε τους ξηρούς καρπούς. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με το ανθόνερο. 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Περνούμε κουταλιές από τη ζύμη και τοποθετούμε στο ταψί. Σχηματίζουμε 5 cookies. Μοιράζουμε το μείγμα ξηρών καρπών πάνω από κάθε cookie και πιέζουμε ελαφρά. 

Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 14 λεπτά. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τα  cookies να κρυώσουν στο ταψί. 

Διατηρούμε σε σακούλι τροφίμων σφραγισμένα στο ψυγείο για περισσότερη φρεσκάδα.

 

Vegan crumble μήλου

Αυτό το vegan crumble μήλου φτιάχνετε τόσο γρήγορα και εύκολα. Το βούτυρο αμυγδάλου στην επικάλυψη κάνει αυτό το crumble ιδιαίτερα ξεχωριστό. 

Χρόνος προετοιμασίας, 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος, 40 λεπτά
Μερίδες, 8
Θερμίδες ανά μερίδα: 185 kcal
Θα χρειαστούμε ένα μέτριο ταψί  

Υλικά

Για την επικάλυψη:

100 γρ. αλεύρι Ζέας
1/4 κ.γ. αλάτι
60 γρ. ζάχαρη καρύδας 
1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
85 γρ.  βούτυρο αμυγδάλου (almond butter)
40 γρ. σιρόπι σφενδάμου 

Για την στρώση μήλου:

450 γρ. (3) τραγανά μήλα, όπως τα pink lady, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
50 γρ. σιρόπι σφενδάμου
15 γρ. ζάχαρη καρύδας
Ξύσμα φλούδας από 1/2 λεμόνι
15 γρ. κορν φλάουρ
1/2 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

1.Φτιάχνουμε πρώτα την επικάλυψη: Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το βούτυρο αμυγδάλου, το σιρόπι σφενδάμου και το εκχύλισμα βανίλιας. Με τα χεριά μας ρυζιάζουμε μέχρι να έχουμε ψίχουλα. 

2.Φτιάχνουμε τη βάση με μήλα: Στο ταψί μας βάζουμε τα μήλα, το σιρόπι σφενδάμου, τη ζάχαρη, το ξύσμα φλούδας από λεμόνι, το κορν φλάουρ και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά και ισιώνουμε την επιφάνια. 

3.Παίρνουμε τα ψίχουλα ζύμης και τα σκορπάμε ομοιόμορφα πάνω στην στρώση μήλου. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε στους 185 βαθμούς για συνολικά 40 λεπτά. 

4.Στη συνέχεια, αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστό και απολαμβάνουμε. 

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση

X