ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γκρί κολάν, cropped μπλουζάκι και suede blazer σε καμηλό χρώμα
 

Κίφυλλα με αναρή και μαρμελάδα φράουλα

Αθηνά Λοϊζίδου

Δεν είναι τα συνηθισμένα γλυκά σας... Εξαιρετικά μαλακά, με γέμιση αναρή, λεμονί και γλυκιά μαρμελάδα φράουλα για μια πινελιά πιο ξεχωριστή!

Χρόνος ετοιμασίας, 15’
Χρόνος να φουσκώσει, 30’ για την πρώτη φάση + 30 λεπτά ξανά
Χρόνος ψησίματος, 35’

Θερμίδες ανά κίφυλλο, 290 kcal

ΥΛΙΚΑ: για 8 κίφυλλα
Για τη ζύμη
240 γρ. αλεύρι γ.ο.τ.χ
5 γρ. αλάτι
8 γρ. (1 φακελάκι) αυτόματη μαγιά
10 γρ. ελαιόλαδο
40 γρ. ζάχαρη 

1 κουτ. γλυκού ξύσμα φλούδας λεμόνι
170 ml χλιαρό νερό

Για τη γέμιση

200 γρ. φρέσκια αναρή, ανάλατη, θρυμματισμένη

50 γρ. γάλα

70 γρ. ζάχαρη

1 κουτ. γλυκού ξύσμα φλούδας λεμόνι

1 κουτ. γλυκού βανίλια

180 γρ. μαρμελάδα φράουλα St. Dalfour

Για την επικάλυψη

100 γρ. μαρμελάδα φράουλα St. Dalfour

25 γρ. ζεστό νερό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε. Όταν το αλεύρι έχει μαζέψει όλα τα υγρά, το μεταφέρουμε σε ένα αλευρωμένο πάγκο εργασίας. Δουλεύουμε ζυμώνοντας τη ζύμη καλά γύρω στα 5 λεπτά. Αν κολλά το μείγμα μας, αλευρώνουμε ακόμη λίγο, ελαφρά, τον πάγκο μας. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα. 
2. Μέχρι να φουσκώσει η ζύμη μας, φτιάχνουμε τη γέμιση. Σε ένα μπλέντερ κτυπάμε μαζί την αναρή, τo γάλα, τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμόνι και τη βανίλια.

3. Όταν η ζύμη έχει φουσκώσει, ρίχνουμε λίγο αλεύρι σε μία ίσια επιφάνεια και ξεκινάμε να την ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη. Προσπαθούμε να της δώσουμε ένα σχήμα ορθογώνιο, με το πάχος της ζύμης γύρω στο μισό εκατοστό και διαστάσεις περίπου 30x40 εκ.
4. Αλείφουμε την ανοιχτή ζύμη με την μαρμελάδα φράουλα και επάνω βάζουμε το μείγμα αναρής. Απλώνουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού σε όλη την επιφάνεια της ζύμης, εκτός από τις άκρες.
5. Τυλίγουμε τη ζύμη μας, διπλώνοντάς την από τη μακρύτερη πλευρά, ώστε να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο ρολό και κόβουμε με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού σε οκτώ κομμάτια. Τοποθετούμε τα κομμάτια στο ταψί μας, αφού πρώτα το στρώσουμε με λαδόχαρτο. Αφήνουμε τα κίφυλλα μας για 30 λεπτά να φουσκώσουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ψήνουμε τα κίφυλλα για 35 λεπτά.

6. Παράλληλα φτιάχνουμε το γλάσο φράουλας. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το ζεστό νερό για να αραιώσει λίγο. Όσο τα κίφυλλα είναι ζεστά, τα περιχύνουμε τα με το γλάσο μαρμελάδας. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε!

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή; Βγάλτε μια φωτογραφία, ανεβάστε την στον δικό σας λογαριασμό στο Instagram και Facebook, κάντε hashtag #athenarecipes και μην ξεχάσετε να με κάνετε TAG @athenaloizides— γιατί μου αρέσει πάντα να βλέπω τις δημιουργίες σας!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση

X