ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Burgundy ολόσωμη φόρμα με μποτάκια
 

Πικάντικο κοτόπουλο με σουσάμι σε σάλτσα πορτοκαλιού

Ένα πιάτο που έχουμε μάθει να παίρνουμε από take away, φτιαγμένο όμως εδώ πολύ πιο υγιεινά στο ηλεκτρικό τηγάνι Bad Boy της Saladmaster.

Ασιατικό Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκάλι!  Ένα πιάτο που έχουμε μάθει να παίρνουμε από take away, φτιαγμένο  όμως εδώ πολύ πιο υγιεινά στο ηλεκτρικό τηγάνι Bad Boy της Saladmaster. Αν θέλετε να λάβατε μέρος σε ένα δωρεάν γεύμα και παρουσίαση των σκευών Saladmaster, στείλετε μας μήνυμα στο  Ινσταγραμ  μου! 

 

Χρόνος προετοιμασίας, 15 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος, 20 λεπτά

Μερίδες: 6

Θερμίδες ανά μερίδα: 425kcal

Υλικά

680 γρ. στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα και  κόκαλα, κομμένα σε κύβους

1 ασπράδι αυγού

1 κουταλιά σάλτσα σόγιας

1 κ.σ. ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού

½ κ.γ. μπούκοβο

50  γρ. κορνφλάουρ

70 γρ. ελαιόλαδο 

Για την σάλτσα πορτοκαλιού

80 γρ. νερό

1 κ.γ. ζωμό λαχανικών σε σκόνη

240 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι

70 γρ. σάλτσα σόγιας

2 κ.σ. ξύδι ρυζιού

60 γρ. μέλι

1 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο

1 κ.σ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ

2 κ.σ. καβουρδισμένο σουσάμι

Πράσινα κρεμμύδια και σουσάμι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο, το ασπράδι αυγού, τη σάλτσα σόγιας, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μπούκοβο. Ανακατεύομε καλά για να καλυφτούν τα κομμάτια κοτόπουλο. Σε ένα πιάτο βάζουμε το κορν φλάουρ.

2. Περνάμε το κοτόπουλο μέσα από το κορν φλάουρ για να το καλύψουμε. 

3. Σε ένα γυάλινο μπολ, χτυπάμε μαζί το νερό, το ζωμό, το χυμό πορτοκαλιού, τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι ρυζιού, το μέλι, το σκόρδο και το τζίντζερ.

4. Ζεσταίνουμε το λάδι στο ηλεκτρικό τηγάνι στους 250 C για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει εξωτερικά, για 5 λεπτά.

5. Ρίχνουμε τη σάλτσα πορτοκαλιού και με την σπάτουλα μας τρίβουμε τα κομμάτια που έχουν κολλήσει στον πάτο του τηγανιού μας. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει, 8-10 λεπτά, η μέχρι να δέσει η σάλτσα.

6. Σερβίρουμε το κοτόπουλο και τη σάλτσα πάνω από ρύζι ψημένο στον ατμό με σουσάμι και πράσινα κρεμμύδια.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές εδώ

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση