ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γκρί κολάν, cropped μπλουζάκι και suede blazer σε καμηλό χρώμα
 

Σήμερα φτιάχνουμε νόστιμη γιαουρτόπιτα

Γιαουρτόπιτα με κιούλι

Αθηνά Λοϊζίδου

Χρόνος ετοιμασίας, 15’

Χρόνος ψησίματος, 40’

Μερίδες 8

Θερμίδες ανά μερίδα, 380 kcl

Θα χρειαστούμε ένα ταψί με διαστάσεις 25Χ35Χ5 εκ.

 

Υλικά
250 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κομματάκια
400 γρ. ζάχαρη
6 αβγά
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
450 γρ. αλεύρι
2 κουταλάκια baking powder
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλάκι αλάτι

Για το σιρόπι
250 γρ. ζάχαρη
200 ml νερό
6 φύλλα κιούλι
Ξύσμα φλούδας από 1 πορτοκάλι

Eκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αβγά, τη βανίλια και κτυπάμε με ένα σύρμα για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, το γιαούρτι, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για δύο λεπτά, η μέχρι να ενωθεί το μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι το γλυκό να ροδίσει και να ψηλώσει. Το αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 1-2 λεπτά . Έπειτα, όσο το κέικ είναι ακόμα ζεστό, το χαράζουμε σε μερίδες.
3. Εν τω μεταξύ, λίγο πριν τελειώσει το κέικ στον φούρνο, φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε την ζάχαρη το νερό και τα φύλλα κιουλι σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήνουμε το νερό να κοχλάσει έντονα για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφαιρούμε τα φύλλα κιουλι.
4. Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στο ζεστό κέικ και αφήνουμε  το κέικ να απορροφήσει όλο το σιρόπι. Όταν κρυώσει, βγάζουμε ένα-ένα τα κομμάτια από το ταψί και τα σερβίρουμε.

 

Διαβάστε περισσότερες συνταγές εδώ

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση

X