Οι περιπέτειες, τα κατορθώματα, οι γκάφες, και τ΄ ατέλειωτα παχνίδια μιας παρέας μικρών, στις αλάνες και στους χωμάτινους δρόμους των γειτονιών μεταξύ του Αη Αντώνη και του Λυκαβηττού. Η γοητεία της δεκαετίας του 1950 για τα μικρά παιδιά, στα χρόνια της ανέχειας, αλλά και της απόλυτης ευτυχίας. Με μόνα όπλα την εφευρετικότητα, τις αναζητήσεις, και τη δημιουργικότητα του κόσμου της εποχής, όταν τίποτε δεν δινόταν έτοιμο.
Αναφορά στη ρομαντική Λευκωσία και στις μαγευτικές ομορφιές των χωριών και των παραλιών, όπως τις είδε ένας μικρός πριν από 70 και πλέον χρόνια. Η καθημερινή ζωή στα σπίτια, στους δρόμους, και στο σχολείο, κι η πρόωρη είσοδος των μικρών παιδιών στις δυσκολίες της πραγματικής ζωής. Τέλος, η ενθουσιώδης συμμετοχή των αμούστακων ακόμα παιδιών, δίπλα στους μεγάλους, στον αγώνα των Κυπρίων για την ελευθερία. Με 95 παλιές φωτογραφίες, που αφορούν μιαν άλλη Κύπρο, από το 1895 μέχρι το 1959.
Αγοράστε το βιβλίο από κινητές συσκευές και tablets εδώ.
Κατεβάστε την εφαρμογή σε κινητά και tablets,
για τεχνολογία iOS εδώ.
για τεχνολογία Android εδώ.
Ο Ανδρέας Σαμουήλ γεννήθηκε το 1944 στη Λευκωσία. Φοίτησε στην Πρότυπο Αστική Σχολή Αγίου Αντωνίου, και στη συνέχεια στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, από το οποίο αποφοίτησε το 1962. Μέχρι το 1961, έζησε στην οδό Ερεσού, μια οδό που βρίσκεται στους πρόποδες του Λυκαβηττού. Όσα γράφονται στο βιβλίο αυτό αφορούν την περίοδο της ζωής του μέχρι σ’ αυτή την ηλικία και σ’ αυτή τη γειτονιά.
Πανεπιστημιακές σπουδές έκανε στην Ελλάδα (Νομικά), στο Ηνωμένο Βασίλειο (MSc in Training), και στις ΗΠΑ (MBA).
Από το 1970 μέχρι το 2007, εργάστηκε πρώτα στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για 7 χρόνια, στη συνέχεια στην Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου, για 27 χρόνια, στην ίδρυση και λειτουργία της οποίας είχε σημαντική συμβολή, και τέλος σε δικηγορικό γραφείο (Κύπρος Χρυσοστομίδης και Σία) για άλλα 3.5 χρόνια.
Υπήρξε αιχμάλωτος του πολέμου του 1974. Έχει συγγράψει το βιβλίο ‘Καλημέρα Ήλιε – Ο χαμένος πόλεμος του 1974’, το οποίο εκδόθηκε στη Λευκωσία και κυκλοφόρησε το 2011. Στη συνέχεια, το 2013, το βιβλίο εκδόθηκε από τον Οίκο Πατάκη στην Αθήνα, και κυκλοφόρησε με τον τίτλο «Κερύνεια ’Ωρα Μηδέν – Ο χαμένος πόλεμος του 1974».