Ριάνα Στυλιανού
Στα 35 χρόνια ιστορίας της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου, για πρώτη φορά έγιναν όλα τα fashion shows σε ψηφιακή μορφή. Η νέα digital εποχή έφτασε… αυτό είναι γεγονός, ωστόσο αναμένουμε πως και πως να ξαναδούμε ζωντανά τις δημιουργίες των σχεδιαστών να ξεπροβάλουν στις πασαρέλες.
Σε αντίθεση με την καθημερινότητα και όλα τα γεγονότα της επικαιρότητας που αφορούν την πανδημία κτλ, η διάθεση των σχεδιαστών ήταν ιδιαίτερα ανεβασμένη, πράγμα που φάνηκε από τις συλλογές τους. Οι περισσότεροι είχαν το χρώμα ως σύμμαχό τους, τα prints αλλά και τις πιο extravagant υφές που έκαναν την κάθε δημιουργία ξεχωριστή.
Οι τάσεις από την άλλη ήταν αρκετά συγκεκριμένες, εφόσον όλες οι επωνυμίες μοιράζονταν αρκετά κοινά στοιχεία μεταξύ τους.
Αρχικά να αναφερθούμε στο ταρτάν, το κλασικό βρετανικό print, που είδαμε στην κλασική κόκκινη εκδοχή του από την Molly Goddard, αλλά και σε πιο αναβαθμισμένο design από την Vivienne Westwood.
@mollygoddard
@beatrizz.luna
Tα ruffles ήταν επίσης ένα στοιχείο που είδαμε σε διάφορες συλλογές στο φετινό LFW, όπως τον Bοra Aksu, την Molly Goddard και τον Preen by Thornton Bregazzi.
@preenbythorntonbregazzi
@mollygoddard
@bora_aksu
Υφές που μας άφησαν άφωνους, ήταν αυτές που είδαμε από τον οίκο Erdem και Arlington, όπου και οι δύο ενέταξαν τα φτερά στις συλλογές τους.
@erdem
@16arlington
Όσον αφορά τη χρωματική παλέτα της φετινής Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου, πέραν την ποικιλία χρωμάτων που είδαμε, η συγκεκριμένη απόχρωση του απαλού γαλάζιου, ήταν από τα color moments που μας καθιέρωσαν.
@emiliawickstead
Σε γενικές γραμμές ωστόσο, η βικτωριανή διάθεση έκανε την εμφάνισή της σε αρκετές συλλογές. Σε κάποιες πιο έντονα και σε κάποιες άλλες σε πιο διακριτικό βαθμό. Αλλά το στοιχείο που ένωσε όλες τις collection ανεξαιρέτως, ήταν η χρυσή τομή ανάμεσα στην άνεση και το glam. Η πανδημία επηρέασε πολύ τη βιομηχανία της μόδας, με αποτέλεσμα αυτή η ανάγκη του comfort να είναι πλέον απαραίτητη.