ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Μακρυμάνικο bodycon φόρεμα και μποτάκια
 

«Η βιομηχανία μόδας χτυπήθηκε βαριά»

ΗΠΑ: 90 εταιρείες στέλνουν επιστολή για βοήθεια στον Λευκό Οίκο

Μετά από την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού σε όλον σχεδόν τον κόσμο, η βιομηχανία της μόδας έχει υποστεί μεγάλο χτύπημα και οι ανησυχίες περί επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας εντείνονται ολοένα και πιο πολύ. Καθώς τα κρούσματα στις ΗΠΑ αυξάνονται, οι σχεδιαστές μόδας και οι έμποροι λιανικής πώλησης της χώρας αποφάσισαν να μιλήσουν για τις προκλήσεις που έφερε η πανδημία στον κόσμο της μόδας.

Αναφερόμενοι στην κρίση που έφερε ο κορωνοϊός, την Κυριακή 22 Μαρτίου, το CFDA και 90 επιχειρηματικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής Ομοσπονδίας Λιανικής, του Συμβουλίου Αξεσουάρ και της Ένωσης Υποδημάτων Μόδας της Νέας Υόρκης, μέσω επιστολής στον Λευκό Οίκο εξέφρασαν τις ανησυχίες τους και ζήτησαν οικονομική στήριξη εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η επιστολή ξεκινά με μερικούς επαίνους για την διοίκηση και το Κογκρέσο για τις κινήσεις τους για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την ελαχιστοποίηση του οικονομικού αντίκτυπου που προκαλείται από την εξάπλωση του ιού και συνεχίζει τονίζοντας πως “Η οικονομική βλάβη από την κοινωνική αποστασιοποίηση και το υποχρεωτικό κλείσιμο των καταστημάτων είναι πραγματική. Απολύσεις και οικονομικές δυσκολίες θα ακολουθήσουν σίγουρα, ειδικά για τους μικρότερους retailers και εμπορικά σήματα". Ανάμεσα σε άλλα, στην επιστολή τονίζεται πως το μεγαλύτερο πρόβλημα της βιομηχανίας της μόδας αυτή την στιγμή είναι η ρευστότητα και οι ομοσπονδιακές προσπάθειες τόνωσης για να διατηρηθούν αυτές τις επιχειρήσεις στη ζωή".

Η επιστολή ολοκληρώνεται ενθαρρύνοντας τους πολιτικούς να αναπτύξουν νέες προτάσεις και να υποστηρίξουν το εργατικό δυναμικό του λιανικού εμπορίου.

Αναφερόμενος στην κατάσταση, ο Tom Ford, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της CFDA, δηλώνει "Η βιομηχανία μόδας έχει χτυπηθεί έντονα και από κάθε γωνία. Η αμερικανική μόδα είναι μια κινητήρια δύναμη 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων της αμερικανικής οικονομίας, η οποία εργοδοτεί περίπου 4 εκατομμύρια ανθρώπους, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται θέσεις εργασίας λιανικής. Η λιανική βιομηχανία είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης του ιδιωτικού τομέα στον κόσμο, συμβάλλοντας με 4 τρισεκατομμύρια δολάρια στο ετήσιο ΑΕΠ και υποστηρίζοντας μία στις τέσσερις αμερικανικές θέσεις εργασίας – 53 εκατομμύρια Αμερικανούς που εργάζονται".

Στις ίδιες γραμμές, ο John Idol, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Capri Holdings, μητρικής εταιρείας των Michael Kors, Versace και Jimmy Choo, δηλώνει: "Όπως με όλοι οι Αμερικανοί, το πιο σημαντικό ζήτημα που αντιμετωπίζουμε είναι η απασχόληση. Ξέρουμε ότι αυτή η πανδημία θα αποτελεί κάποια στιγμή παρελθόν και ο κλάδος θα επιστρέψει σε μια νέα κανονικότητα. Εν τω μεταξύ, χρειαζόμαστε οικονομική βοήθεια με τη μορφή άμεσων επιδοτήσεων μισθοδοσίας, δανείων χωρίς τόκους και διευρυμένης φορολογικής ελάφρυνσης για να συνεχίσουμε τη δέσμευσή μας να διατηρήσουμε τους υπαλλήλους μας".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση