ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: pleatted mini φούστα, πλεκτό και μπότες μέχρι το γόνατο
 

Η υπερπαραγωγή των κοστουμιών του Bridgerton είναι ο λόγος που πρέπει να δείτε τη σειρά

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισε η σχεδιαστής κοστουμιών Ellen Mirojnick

Ριάνα Στυλιανού

Το Bridgerton, μια σειρά εποχής που διαδραματίζεται στην Αγγλία του 1813 κατά την περίοδο της Regency Era, έχει συζητηθεί πολύ από τον κόσμο της μόδας. Στη σειρά της Shonda Rhimes που έγινε αμέσως επιτυχία, παρουσιάζεται ένα δράμα εποχής που συμπεριλαμβάνει ίντριγκες, περίτεχνα κοστούμια, ερωτοτροπίες και φυσικά, πολλά ballrooms. To Bridgerton λοιπόν, βασίζεται στις ρομαντικές ιστορίες της Julia Quinn και των νεαρών γυναικών της τότε εποχής που μοναδικός τους στόχος ήταν η εύρεση συζύγου.

Πέραν από την πολύ ενδιαφέρουσα πλοκή της σειράς, αυτό που μας εντυπωσίασε και μας τράβηξε αμέσως το ενδιαφέρον, ήταν τα κοστούμια που είδαμε. Εάν σκεφτεί κανείς πως σε μόλις οκτώ επεισόδια, υπήρξαν δέκα δεξιώσεις χορού... αντιλαμβάνεστε πόσα κοστούμια, ουρές και τιάρες θα απαιτούνταν.

Πίσω από αυτά, βρίσκετε η σχεδιάστρια κοστουμιών Ellen Mirojnick και μια πολύ μεγάλη ομάδα, πιο συγκεκριμένα, 238 ανθρώπων, που δούλεψαν σκληρά για αυτό το ονειρικό αποτέλεσμα. Η ίδια μέσα από μια δήλωσή της, ανάφερε πως η σειρά επρόκειτο για τη μεγαλύτερη πρόκληση που είχε σε όλη της την καριέρα. Φυσικά, μετά από πολύ σκληρή δουλεία, το τελικό προϊόν ήταν μια πλούσια γκαρνταρόμπα γεμάτη από αυτοκρατορικά φορέματα και πολλά λαμπερά κοσμήματα.

Αυτό που διευκόλυνε τη διαδικασία ήταν ότι η Mirojnick είχε ήδη μία σχέση με τη Shondaland και η αισθητική τους ήταν "συμβατή". "Έχοντας κατά νου κάτι τόσο μεγάλο, είναι παρήγορο να γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα", λέει η Mirojnick.

Επίσης πρόσθεσε: "Και παρόλο που έχουμε φανταστεί τη Regency Era, 1813, υπάρχει μία ακόμα βασική αλήθεια. Τα κορίτσια άλλαζαν αρκετά τα ρούχα τους. Φορούσαν ένα διαφορετικό φόρεμα σε κάθε χορό, εκτός από αυτά που θα άλλαζαν από το πρωί μέχρι το δείπνο. Γνωρίζαμε λοιπόν ότι θα ήταν μια πολύ μεγάλη προσπάθεια".

Η γκαρνταρόμπα της σειράς, συμπεριλαμβάνει σχεδόν 7.500 κοστούμια

Όπως ανάφερε η Mijornick, αυτός ο τεράστιος αριθμός αναφέρεται σε μεμονωμένα αντικείμενα και όχι σε πλήρη κουστούμια. "Είναι σαν να μαγειρεύεις", εξηγεί. "Πρέπει να έχετε τα συστατικά για να μπορείτε να φτιάξετε το κοστούμι που χρειάζεται". Για παράδειγμα, η Λαίδη Daphne Bridgerton, την οποία υποδύθηκε η Phoebe Dynevor άλλαξε 104 κοστούμια.

Όσο για τα κοσμήματα που είδαμε στη σειρά, προήλθαν από τη Νέα Υόρκη, την Ιταλία, και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως επίσης, ο σχεδιαστής κοσμημάτων και καλλιτέχνης Lorenzo Mancianti ήταν ανάμεσα σε αυτούς που έφτιαχναν τα αξεσουάρ. Οι εντυπωσιακές και λαμπερές τιάρες προέρχονταν από το αρχείο της Swarovski, του Ηνωμένο Βασίλειο και της Ιταλία. "Κάνω αυτή τη δουλειά εδώ και πολύ καιρό και δεν είχα δει κάτι αντίστοιχο. Υποθέτω ότι μας πάει πίσω στις μέρες του Μπεν Χουρ και της Κλεοπάτρας και των επικών βιβλικών ταινιών, αλλά τώρα είμαστε στην Αγγλία του 1813 και οι αριθμοί είναι εξίσου μεγάλοι" καταλήγει η Mirojnick .

Η συνεργασία ανάμεσα στο Νetflix και το British Fashion Council 

Ωστόσο, με αφορμή την εν λόγω σειρά, δημιουργήθηκε και μια πρωτοποριακή συνεργασία, ανάμεσα στο Netflix και το British Fashion Council, που στόχος ήταν η δημιουργία μίας σειράς από φορέματα με αναφορές στη σειρά. Τα κομμάτια είναι εμπνευσμένα από την Regency Era, αλλά με ένα μοντέρνο approach των τριών σπουδαστών, Aurélie Fontan, Edward Mendoza και Shanti Bell, με μέντορά τους τον σχεδιαστή Richard Quinn, που έφεραν εις πέραν ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Όπως δήλωσε η Commercial Director του British Fashion Council, Gemma Juviler, "αυτή η συνεργασία με το Netflix τονίζει τον ζωτικής σημασίας ρόλο που παίζει η μόδα στην τηλεόραση, οι χαρακτήρες που ερμηνεύουν οι ηθοποιοί ζωντανεύουν μέσα από τις όμορφες δημιουργίες των σπουδαστών μας"

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Netflix UK & Ireland (@netflixuk)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση