ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: lace καλσόν, μίνι μαυρο φόρεμα και ankle boots
 

Βραβείο Κυπριακής Δημιουργικής Κουζίνας για τρίτη χρονιά

Μαρία Σάββα

Ο «Γαστρονόμος Κύπρου» και η «Καθημερινή» επιβραβεύουν για άλλη μια φορά το εστιατόριο εκείνο που με ντόπια εποχιακά υλικά και αντλώντας έμπνευση από τις παραδοσιακές γεύσεις του τόπου μας, προσφέρει μια αναβαθμισμένη εκδοχή της κυπριακής κουζίνας.

Γνώριμες και οικίες γεύσεις, πιάτα γεμάτα φαντασία και δημιουργικότητα, συνταγές από σεφ που πατούν γερά στο παρελθόν και κάνουν άλματα ανόδου προς το μέλλον. Για εμάς, την ομάδα του WiZ, αυτό το συγκεκριμένο βραβείο που δίνει ο Γαστρονόμος Κύπρου, στο πλαίσιο των «Βραβείων Ποιότητας» έχει μεγάλη βαρύτητα.

Την πρώτη χρονιά που θεσπίστηκε το εν λόγω βραβείο, νικητής ήταν το εστιατόριο Μπέμπα στη Λευκωσία (βλ. κεντρική φωτογραφία). Εκεί όπου όλη η mainstream σκηνή της πόλης -από δικηγόρους μέχρι πολιτικούς- απολαμβάνει καθημερινά πιάτα από μια συναισθηματική μεσογειακή κουζίνα, με καθαρές γεύσεις, επιλεγμένες πρώτες ύλες και αυθεντικά κυπριακά προϊόντα. Ένα εστιατόριο με χαρακτήρα, όπου το καλοκαιρινό σκηνικό στη μεγάλη αυλή του παραπέμπει σε σκηνή ασπρόμαυρης ταινίας.

Τη δεύτερη χρονιά, το βραβείο κέρδισε Το Πατρικό, με τα τρία αδέλφια Φώκου που έκαναν την Τερσεφάνου γαστρονομικό προορισμό, προτείνοντας μια δημιουργική τοπική κουζίνα με σημαία την εποχικότητα, σε απρόσμενους συνδυασμούς. Ο ταλαντούχος σεφ Κυριάκος Φώκου μετουσιώνει την παράδοση σε κάτι μοντέρνο και ουσιαστικό και αναδεικνύει τη δύναμη της κυπριακής κουζίνας με σεβασμό και φινέτσα. Στο Πατρικό οι πρώτες ύλες είναι πάντα φρέσκιες -με σταθερές συνεργασίες από τοπικούς παραγωγούς-, η λίστα κρασιών φτιάχνεται αποκλειστικά με κυπριακές ετικέτες και με γηγενείς ποικιλίες, και εν κατακλείδι πρόκειται για ένα από τα εστιατόρια που πηγαίνεις για την εμπειρία.

Έχοντας ήδη βραβεύσει δύο τόσο σπουδαία εστιατόρια ο Γαστρονόμος, στην κατηγορία «Κυπριακή Δημιουργική Κουζίνα», σίγουρα και η φετινή βράβευση θα γεμίσει με ενθουσιασμό τους λάτρεις των αναβαθμισμένων κυπριακών γεύσεων.

Τα Βραβεία Ποιότητας 2023 του «Γαστρονόμου» και της «Καθημερινής» διεξάγονται την ερχόμενη Tρίτη 27 Ιουνίου στο προαύλιο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Στροβόλου, στις 20.00.

Περήφανος χορηγός των Βραβείων Ποιότητας 2023 είναι η Τράπεζα Κύπρου, υποστηρικτής των Κύπριων Παραγωγών τα καταστήματα Σκλαβενίτης υποστηρικτής Πολιτισμού ο ΟΠΑΠ Κύπρου και Βραβείο Βιώσιμης ανάπτυξης η Epic. Στηρίζει ο Δήμος Στροβόλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση

X