ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: lace καλσόν, μίνι μαυρο φόρεμα και ankle boots
 

Φιλίππα Καρσερά: «Η κυπριακή γαστρονομία δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την διεθνή»

Η Πρώτη Κυρία έδωσε τιμητικό βραβείο παραδοσιακού προϊόντος στην 9η απονομή των Βραβείων Ποιότητας 2023 του περιοδικού «Γαστρονόμος»

Μαρία Σάββα

Η Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Φιλίππα Καρσερά έδωσε το παρών της στην 9η απονομή των Βραβείων Ποιότητας 2023 του περιοδικού «Γαστρονόμος» και της εφημερίδας «Καθημερινή», την Τρίτη 27 Ιουνίου στο προαύλιο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Στροβόλου.

Η ίδια κατά την διάρκεια της απονομής, έδωσε το τιμητικό βραβείο παραδοσιακού προϊόντος και πιο συγκεκριμένα για την καλύτερη αναρή στο Γαλακτοκομείο Α.Μ. Δρούσεια και την Μαρία Κάπονα.

Λίγο πριν δώσει το βραβείο η ίδια μίλησε μεταξύ άλλων για την γαστρονομία, την παραγωγή προϊόντων, λέγοντας αρχικά: «Γνωρίζω καλά τον κόπο του παραγωγού όπως και το πάθος του, που ξεπερνά τις δυσκολίες για να φέρει το προϊόν στο πιάτο. Η γαστρονομία είναι μέρος βεβαίως του πολιτισμού μας, είναι μέρος της ιστορίας μας και θα έλεγα ότι αποτελεί το αποτύπωμα της πορείας ενός λαού , της γεωγραφίας του, της δημογραφίας του και των επιδράσεων που δέχεται ιστορικά με το πέρασμα του χρόνου.

Μιλώντας στην συνέχεια για τη κυπριακή γαστρονομία η ίδια τόνισε πως δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την διεθνή αναφέροντας πως «Υπάρχουν πάρα πολλά αξιόλογα κυπριακά προϊόντα και βεβαίως εξαιρετικές πρώτες ύλες. Αυτά είναι που εγγυούνται την υψηλή ποιότητα και αυτά πρέπει όλοι μας να αναδείξουμε».

Να σημειώσουμε πως με τα Βραβεία Ποιότητας ο «Γαστρονόμος» αναζητά κάθε χρόνο τις νησίδες της ποιότητας και του επαγγελματισμού που υπάρχουν σε όλη την Κύπρο, τους παραγωγούς που επιχειρούν με πάθος, στοχοπροσύλωση και μεράκι, τους ανθρώπους που καθρεφτίζουν την Κύπρο που ονειρευόμαστε!

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση

X