
Μαρία Σάββα
Οι πρόσφατες δηλώσεις της Μαρίας Σολωμού για τους 50άρηδες προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, μεταξύ των οποίων και αυτή του Κώστα Φραγκολιά. Η ηθοποιός, μιλώντας δημόσια, εξέφρασε την άποψη ότι «όλοι οι παντρεμένοι 50άρηδες έχουν μια νεαρή ερωμένη, ενώ όσοι είναι ανύπαντροι είναι προβληματικοί».
Ο Κώστας Φραγκολιάς δεν άφησε αναπάντητα τα λόγια της, σχολιάζοντας στην εκπομπή «Happy Day» του Alpha πως οι δηλώσεις της ήταν απαράδεκτες και άδικες.
«Είναι αισχρά αυτά που λέει. Ας λύσει, επιτέλους, τα δικά της ζητήματα με τους άνδρες στην ηλικία της. Το να γενικεύουμε και να λέμε ότι όλοι οι επιτυχημένοι 50άρηδες έχουν μια πιτσιρίκα στο πλευρό τους, είναι εντελώς άτοπο. Σοβαρά τώρα; Όλοι έχουν πρόβλημα; Μαρία, αλήθεια, εσένα περιμέναμε να μας πεις τι ισχύει;» δήλωσε εμφανώς ενοχλημένος ο παρουσιαστής.
Στη συνέχεια, ο Κώστας Φραγκολιάς ανέφερε πως έχει ακούσει και άλλες γενικευμένες τοποθετήσεις της ηθοποιού, οι οποίες, αν και δεν προβλήθηκαν, έχουν υποπέσει στην αντίληψή του. «Αυτή τη φορά, όμως, επειδή αφορά ακριβώς τη δική μου ηλικία, δεν μπορώ να το αφήσω ασχολίαστο. Μπορεί να μην θεωρούμαι επιτυχημένος, αλλά είμαι 50. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, έχω πρόβλημα επειδή δεν έχω κάνει οικογένεια. Και αν είχα οικογένεια, τώρα θα είχα μια 19χρονη ερωμένη δίπλα μου; Ειλικρινά, Μαρία μου;» πρόσθεσε.
Ολοκληρώνοντας το σχόλιό του, ο παρουσιαστής έθεσε έναν αιχμηρό προβληματισμό: «Με αυτή τη λογική, εφόσον και η ίδια βρίσκεται κοντά στην ηλικία των 50 και μιλάει με τόση σιγουριά, μήπως αυτό σημαίνει ότι έχει έναν 19χρονο σύντροφο δίπλα της;».
Οι δηλώσεις της Μαρίας Σολωμού έχουν πυροδοτήσει έναν έντονο δημόσιο διάλογο, με πολλούς να αντιδρούν στις γενικεύσεις της και να τις θεωρούν υπερβολικές και στερεοτυπικές.
Δείτε πιο κάτω μερικές από τις αντιδράσεις των χρηστών του διαδικτύου για τις δηλώσεις της Σολωμού:
Αν αυτό το έλεγε άνδρας για γυναίκα, σήμερα εδώ μέσα θα είχε γίνει πανηγύρι με cancel.
— Thodoris Xalaris (@ThodorisXalaris) March 17, 2025
Φτάνει με τα στερεότυπα.
Ας κάνει ο καθένας ότι θέλει, αρκεί να μην επηρεάζει αρνητικά τους άλλους. #cancel_solomou pic.twitter.com/dxaffKGLYl
Αυτή δεν πάει καθόλου καλά κι έχει πολλά άλυτα προβλήματα, αλλά ποιος να της το πει; Τα ζώα που την κάνουν μάγκα; #cancel_solomou https://t.co/AwEXzgLDLC
— Ma Mafalda (@MariaAn59058710) March 17, 2025
Χθες έβαλα μόνο μια εικόνα, σήμερα έχω και το βίντεο.
— Thodoris Xalaris (@ThodorisXalaris) March 18, 2025
Ακούστε ρεσιτάλ σεξισμού.
Είναι ντροπή που δεν την καταδικάζουν, οι κατά τα άλλα ευαίσθητες για θέματα ισότητας, οργανώσεις/site κτλπ
Φανταστείτε τι θα γινόταν εάν τα έλεγε αυτά ένας άνδρας.#MeToo #cancel_solomou pic.twitter.com/DBmnhqLDKG