ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: μαύρο κολάν, loose top και western μποτάκια
 

Πού να φάτε στην παλιά Λευκωσία μετά τον Επιτάφιο της Μ. Παρασκευής

Η Μεγάλη Παρασκευή αποτελεί μία από τις πιο κατανυκτικές στιγμές της Ορθοδοξίας.

Wiz Guide

Η παλιά Λευκωσία ντύνεται με σεβασμό και κατάνυξη για να υποδεχτεί την περιφορά του Επιταφίου. Ο Δήμος Λευκωσίας ανακοίνωσε ότι φέτος, η περιφορά του Επιταφίου της Εκκλησίας Παναγίας Φανερωμένης θα περάσει από την Πλατεία Ελευθερίας, διασχίζοντας την καρδιά της παλιάς πόλης. Περίπου στις 9:30 το βράδυ, στο σημείο όπου συναντιούνται οι οδοί Λήδρας και Ονασαγόρου, θα τελεστεί Δέηση με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής της Αστυνομίας.

Για όσους επιθυμούν να συνεχίσουν τη βραδιά με ήρεμη διάθεση και νηστίσιμες- ή μη- γεύσεις, η παλιά Λευκωσία προσφέρει όμορφες επιλογές για φαγητό, σε μαγαζιά με χαρακτήρα και ιστορία. Ακολουθούν προτάσεις για σημεία που μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας και το ποτό σας, διατηρώντας την κατανυκτική ατμόσφαιρα της βραδιάς.

Il Forno
Ledras 160, Λευκωσία 1011
Tηλ. 22456454

Ξαναέβαλε τη Λήδρας στον γαστρονομικό χάρτη της πρωτεύουσας πριν από χρόνια. Meeting point, με καλή ιταλική κουζίνα, πολύ καλές πρώτες ύλες, ξυλόφουρνο και value for money τιμές. Με νόστιμα πιάτα ζυμαρικών, χορταστικές και φρέσκιες σαλάτες, καλές πίτσες και εξυπηρέτηση.

Τσιπουράκι Μεζεδάκι
Οθέλλου 1, παλιά Λευκωσία
Τηλ. 99754417

Μερακλήδικος και ατμοσφαιρικός χώρος για τσιπουράκι, ουζάκι και κρασί. Μικρό μενού με τσιμπηματάκια που θυμίζουν Ελλάδα και ταιριάζουν με το ποτό, επιλεγμένα γλυκά, φιλική εξυπηρέτηση και καλές τιμές. Κάθε Κυριακή είναι αφιερωμένη σε διαφορετική πόλη και κουζίνα της Ελλάδας. Αγαπά τη ζωντανή, ελληνική μουσική.

Amyth Kouzina
Πατριάρχου Γρηγορίου 29, Λευκωσία
Tηλ. 22888400

Εντός του ξενοδοχείου Amyth Nicosia, σερβίρει πιάτα κατηγορίας refined-dining. Ο σεφ του ξενοδοχείου, Andrew Michael Smith, υπό την επίβλεψη του Executive Chef, David Goodridge, αντλεί έμπνευση από μεσογειακές συνταγές, με ανανεωμένες επιλογές, φτιαγμένες με εξαιρετικές πρώτες ύλες, ενίοτε βιολογικές, διατηρώντας τις υψηλές προδιαγραφές του Ομίλου Thanos Hotels. Μέσα από μια ξεχωριστή και διαχρονική συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς, δημιουργούνται πιάτα που αφηγούνται μια ιστορία. Από ένα δυναμωτικό πρωινό μέχρι θαλασσινά, τραγανές σαλάτες και προσεγμένες επιλογές vegan, χορτοφαγικά πιάτα και επιλογές χωρίς γλουτένη, το ολοήμερο μενού στο εστιατόριο είναι φρέσκο και τολμηρό.

Δ-Κ 07:00-10:00 (για πρόγευμα), 12:30-15:30 (για μεσημεριανό), 19:00-22:30 (για δείπνο), προσφέρεται και ολοήμερο μενού. Τις Κυριακές σερβίρονται μόνο πρωινό και μεσημεριανό, ενώ τις Δευτέρες σερβίρεται μόνο πρωινό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Wiz Guide

GOING OUT: Τελευταία Ενημέρωση