Μπορεί τα πασχαλινά εδέσματα να είναι πολλά και σαφώς νόστιμα, ωστόσο κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι περίοπτη θέση στο γιορτινό τραπέζι κατέχει η "Φλαούνα", η οποία συνήθως καταναλώνεται το Μεγάλο Σάββατο, μετά το βράδυ της Ανάστασης.
Όπως σχεδόν κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, η Πρόδρος της Βουλής, κα. Αννίτα Δημητρίου έφτιαξε φλαούνες μαζί με την γιαγιά της Άννα και μέσα από τα social media μάς έδειξε μερικά στιγμιότυπα. Τις όμορφες φωτογραφίες που δημοσίευσε η κα. Αννίτα Δημητρίου συνόδευσε με την λεζάντα: "Τα μυστικά της παράδοσης από γενιά σε γενιά! Απ' τη χρυσοχέρα γιαγιά Άννα: Πολλή αγάπη, μπόλικο μεράκι και άρωμα Κύπρου αυθεντικό. #Φλαούνες".
View this post on Instagram
Για την ιστορία να πούμε πως η φλαούνα προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη φλάω που σημαίνει συνθλίβω και στην Κύπρο, λέγεται ότι παρασκευάζονται τουλάχιστον από τον 19ο αιώνα.