newsroom must
Ο Πρίγκιπας William και η Kate Middleton παντρεύτηκαν στις 29 Απριλίου 2011 στο Παλάτι του Buckingham και το μενού του γάμου τους που προσφέρθηκε σε περίπου 600 καλεσμένους για πολύ καιρό κρατούταν ως επτασφράγιστο μυστικό.
Ωστόσο πλέον το πλήρες μενού της μεγαλοπρεπούς γαμήλιας δεξίωσης “βγήκε στο φως” και ήρθε η στιγμή να σας το αποκαλύψουμε.
Το ορεκτικό:
ο Δούκας και η Δούκισσα του Cambridge προσέφεραν «Μαριναρισμένο σολομό South Uist, καβούρι Lyme Bay και αστακό Νορβηγίας με φρέσκια σαλάτα με βότανα». Μετά από σχολαστική γευσιγνωσία, αποφασίστηκε ότι το πιάτο συνοδεύεται άψογα με ένα ποτήρι κρασί «Meursault, Domaine Guyot-Javillier 2009».
Το κυρίως πιάτο:
Το κυρίως πιάτο περιελάβανε «Saddle of North Highland Mey Select βιολογικό αρνί, ανοιξιάτικα λαχανικά Highgrove, αγγλικά σπαράγγια, πατάτες Jersey Royal και σάλτσα Windsor».
Το επιδόρπιο:
Για να ολοκληρώσει τη γαμήλια δεξίωση το πριγκιπικό ζεύγος επέλεξε «μια τριάδα παγωτού Berkshire με μέλι, sherry trifle και σοκολάτα», από τα οποία οι επισκέπτες μπορούσαν να επιλέξουν αυτό που προτιμούσαν. Το τρίτο και τελευταίο κρασί που συνόδεψε το γλυκό ήταν το «Laurent Perrier Rose».
Μια επιλογή καφέ και φρέσκου τσαγιού μέντας παρέχονταν στους καλεσμένους μετά τα τρία πιάτα.
Η γαμήλια τούρτα:
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρίγκιπας William και η Kate Middleton έφτιαξαν δύο γαμήλιες τούρτες για τον γάμο τους. Η πρώτη ήταν ένα υπέροχο παγωμένο κέικ φρούτων οκτώ επιπέδων με τη “γλώσσα των λουλουδιών” που έφτιαχνε η αρτοποιός Leicestershire Fiona Cairns για πέντε εβδομάδες. Η τελική δημιουργία καλύφθηκε με κρέμα, λευκό γλάσο και 900 ευαίσθητα λουλούδια ζαχαρόπαστας. Μάλιστα, το πριγκιπικό ζεύγος φύλαξε τις δύο πρώτες βαθμίδες για τα βαφτίσια των παιδιών τους.
Η δεύτερη τούρτα τους ήταν η αγαπημένη της παιδικής ηλικίας του William, δηλαδή ένα άψητο κέικ μπισκότων σοκολάτας. Δημιουργήθηκε από τη McVities σε μια συνταγή που επιμελήθηκε ο σεφ του Buckingham Palace και περιλάμβανε μαύρη σοκολάτα και σπασμένα μπισκότα Rich Tea.