Μαρία Σάββα
Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση, η Νατάσσα Μποφίλιου μίλησε στο περιοδικό Marie Claire και στην Εβίτα Τσιλοχρήστου για περιστατικά κακοποιητικής και παρενοχλητικής συμπεριφοράς που έχει βιώσει στο παρελθόν, τονίζοντας πόσο διαφορετικά αντιμετωπίζει σήμερα τέτοιες καταστάσεις.
Η ερμηνεύτρια αποκάλυψε πως, σε νεαρή ηλικία, υπήρξε θύμα λεκτικής, αλλά και σωματικής βίας, όταν εργαζόταν σε κάποιο μαγαζί. «Δεν σκέφτηκα καν να το καταγγείλω τότε. Αντέδρασα τη στιγμή που συνέβη, αλλά το να πάω ένα βήμα παραπέρα, δεν μου πέρασε καν από το μυαλό. Σήμερα, δεν θα δίσταζα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας για το περιστατικό, εξήγησε ότι το βίωσε μπροστά σε μάρτυρες, χωρίς να κατανοήσει τον λόγο της επίθεσης. «Με έσπρωξε με τόση δύναμη, που χτύπησα τη μέση μου πάνω σε ένα μπουντουάρ. Ο καθρέφτης έπεσε κάτω», περιέγραψε, προσθέτοντας πως η ορχήστρα και οι δικοί της άνθρωποι έμαθαν τι είχε συμβεί μόνο αφού τελείωσε η βραδιά.
Η τραγουδίστρια επισήμανε πως, αν και από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια, το περιστατικό παραμένει χαραγμένο στη μνήμη της. «Ήταν μια ξεκάθαρη, καταγγελλόμενη πράξη βίας. Θα μπορούσα απλώς να πω: ‘Ο τάδε μου άσκησε βία’ και να τελειώσει εκεί. Αλλά ούτε εγώ, ούτε η αδερφή μου, που ήταν παρούσα, το σκεφτήκαμε καν. Ούτε οι άνθρωποι γύρω μας. Έτσι σκεφτόμασταν τότε. Σήμερα, θα αντιδρούσα αμέσως», τόνισε, χαρακτηρίζοντας αυτή την αλλαγή ως ένα από τα σημαντικά κέρδη της εποχής μας.
Η παρενόχληση σε κοινωνικές περιστάσεις
Σε ένα άλλο περιστατικό, η Μποφίλιου μοιράστηκε μια άβολη εμπειρία που βίωσε σε επαγγελματικό δείπνο, παρουσία του συζύγου της, Χρήστου Κορτσέλη – τότε συντρόφου της. «Ένας άνδρας, γνωστός στον χώρο, μου ζήτησε να σηκωθώ και να κάνω μια στροφή γύρω από τον εαυτό μου. Και σηκώθηκα και το έκανα», ανέφερε, προσθέτοντας πως η στιγμή αυτή ήταν άβολη και αμήχανη για όλους. Μόνο όταν το συζήτησε αργότερα με τον Χρήστο, συνειδητοποίησε πόσο την είχε «αφοπλίσει» εκείνη τη στιγμή.
«Η ανεκτικότητα σε αυτά τα φαινόμενα τα κάνει να συνεχίζονται»
Η τραγουδίστρια υπογράμμισε ότι αυτές οι συμπεριφορές, αν δεν καταγγελθούν, ενισχύουν μια επικίνδυνη κουλτούρα. «Υπάρχουν γυναίκες που έχουν βιώσει πολύ χειρότερες καταστάσεις: βιασμό, ξυλοδαρμό, χρόνια σεξουαλική κακοποίηση, ακόμα και από μέλη της οικογένειάς τους. Όμως όλα ξεκινούν από κάπου. Από μικρά περιστατικά που ανεχόμαστε ή δεν βάζουμε όρια», δήλωσε, καταδικάζοντας την κοινωνική αποδοχή τέτοιων συμπεριφορών.
«Δεν υπάρχει τίποτα πιο χυδαίο από το ‘Αυτά συμβαίνουν’», τόνισε, ενώ επισήμανε πως και η φτώχεια είναι μια μορφή βίας, «απίστευτα ισοπεδωτική», που συχνά συνδέεται με τη σιωπή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα.