Μαρία Καραμάνου
Μετά την αξιοσημείωτη παρουσία του στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ο Μίλαν Τραΐκοβιτς έκλεισε έναν σημαντικό κεφάλαιο της αθλητικής του καριέρας, καταλαμβάνοντας την 9η θέση στα 110μ. με εμπόδια. Η επιτυχία του αυτή, αν και δεν του χάρισε μετάλλιο, αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της αφοσίωσης και της συνέπειάς του στον αθλητισμό.
Πριν επιστρέψει στην Κύπρο για να αγκαλιάσει ξανά την οικογένειά του, την αγαπημένη του σύζυγο Νίκη Σταύρου και τη νεογέννητη κόρη τους, Αμαρυλλίς, ο Τραΐκοβιτς αποφάσισε να γιορτάσει την ολοκλήρωση των προσπαθειών του με τους στενούς του φίλους και συναθλητές, Μίλτο Τεντόγλου και Εμμανουήλ Καραλή. Η παρέα, μαζί με τους προπονητές τους, επέλεξε για τη βραδινή τους έξοδο έναν χώρο που συνδυάζει την ελληνική παράδοση με τη γαλλική γαστρονομία: το «Mavrommatis Le Restaurant».
Το εστιατόριο αυτό, που αποτελεί δημιούργημα του βραβευμένου με αστέρι Michelin chef, Ανδρέα Μαυρομμάτη, είναι ένας πραγματικός θησαυρός για την ελληνική κουζίνα στο Παρίσι. Από το 1993, το «Mavrommatis Le Restaurant» έχει κερδίσει τις καρδιές των γευσιγνωστών της πόλης του φωτός, προσφέροντας πιάτα που συνδυάζουν τα καλύτερα προϊόντα από τα ελληνικά terroirs με τις υψηλές τεχνικές της γαλλικής κουζίνας. Το 2018, η μαεστρία του Ανδρέα Μαυρομμάτη αναγνωρίστηκε επίσημα με τη βράβευση του εστιατορίου με αστέρι Michelin, καθιστώντας το σημείο αναφοράς για την ελληνική γαστρονομία στο Παρίσι.
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ο Μίλαν και η παρέα του απόλαυσαν ένα πραγματικό γαστρονομικό ταξίδι, κλείνοντας την εμπειρία τους με την παραδοσιακή σαμπάνια. Σε στιγμιότυπο που μοιράστηκε στα social media ο Εμμανουήλ Καραλής, βλέπουμε τον Τραΐκοβιτς να ανοίγει με χαρά ένα μπουκάλι σαμπάνιας, γιορτάζοντας μαζί με τους φίλους του την ολοκλήρωση μιας επιτυχημένης αθλητικής περιπέτειας.