Μιχάλης Μιχαηλίδης
Ο πρίγκιπας του Μονακό, μαζί με το φαγητό που γεύτηκε στην ταβέρνα Στου Ρουσιά, στα Λεύκαρα, είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει και τρία κυπριακά κρασιά -εκ των οποίων ένας επιδόρπιος οίνος.
Ειδικά για την περίσταση, η δημοφιλής ταβέρνα των Λευκάρων, ετοίμασε ένα set menu με παραδοσιακά κυπριακά φαγητά. Όπως αναφέρει στο WiZ ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας, Κώστας Ρουσιάς, ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β΄ του Μονακό και οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι του Κύπριου μεγιστάνα Τζον Χριστοδούλου, απόλαυσαν μαζί και τρία κυπριακά κρασιά, μέσω ενός pairing που έγινε με τη συμβολή ενός sommelier.
Συγκεκριμένα, δοκίμασαν δύο κυπριακά κρασιά από τις γηγενείς ποικιλίες Μωροκανέλλα και Γιαννούδι, το πρώτο από το οινοποιείο Άης Αμπέλης και το δεύτερο από το οινοποιείο Τσιάκκας. Επιπλέον, στο τέλος του γεύματος απόλαυσαν και μία Κουμανδαρία ΚΕΟ St. John Vintage 1984, μαζί με το γλυκό τους -γλυκά του κουταλιού και γαλακτομπούρεκο.
Διαβάστε την συνέχεια εδώ